Το υπουργείο Οικονομικών στο επίκεντρο του ανασχηματισμού της κυβέρνησης

Το υπουργείο Οικονομικών στο επίκεντρο του ανασχηματισμού της κυβέρνησης - Στην Τράπεζα της Ελλάδος αναμένεται να μετακινηθεί ο Γ. ΣτουρνάραςΣτους ρυθμούς του προαναγγελθέντος ανασχηματισμού αναμένεται πως θα κινηθεί αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση, καθώς οι αλλαγές στα υπουργεία εκτιμάται ότι θα ανακοινωθούν το αργότερο μέχρι την επόμενη του Αγίου Πνεύματος.
Το μεγάλο ερωτηματικό, είναι το τι θα γίνει τελικά με το υπουργείο Οικονομικών. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Γ. Στουρνάρας θα μετακινηθεί στην ηγεσία της Τράπεζας της Ελλάδος αντί του Γ. Προβόπουλου. Εν τέλει, όμως, εκτιμάται ότι τη θέση του δεν θα πάρει ο Στ. Παπασταύρου, ο οποίος φέρεται να θεωρείται πιο χρήσιμος ως συνεργάτης του πρωθυπουργού. Προς το παρόν, πάντως, δεν έχουν ακουστεί ονόματα άλλων υποψηφίων για να αναλάβουν το υπουργείο.
Οι αλλαγές στο υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να «επεκταθούν» και στο υπουργείο Ανάπτυξης. Ακόμη, σίγουρη θεωρείται η μετακίνηση του Άδωνι Γεωργιάδη από το υπουργείο Υγείας, ενώ εκτός κυβέρνησης αναμένεται να βρεθεί ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ
Μεγάλο ρόλο στο νέο κυβερνητικό σχήμα, αναμένεται να παίξουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Αρχικά, ο πρόεδρος του κόμματος, Ευ. Βενιζέλος, αναμένεται να παραμείνει στο υπουργείο Εξωτερικών. Στο νέο υπουργικό συμβούλιο αναμένεται να μείνουν τόσο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στο Υποδομών, όσο και ο Γιάννης Μανιάτης στο Ενέργειας που.
Σχεδόν βέβαιη θεωρείται η συμμετοχή του Αν. Λοβέρδου, αλλά και του Χρ. Αηδόνη, οι οποίοι, άλλωστε, επιστρέφουν και στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ άλλων, έχει ακουστεί και το όνομα του Ηλία Μόσιαλου (για το υπουργείο Υγείας), ενώ εκτιμάται ότι στην κυβέρνηση θα βρεθεί και κάποιο στέλεχος της Πρωτοβουλίας των «58». Τέλος, εξαιρετικά πιθανή θεωρείται και η συμμετοχή στελεχών όπως ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινοπουλος και ο Παρις Κουκουλοπουλος.

Επικοινωνία Σαμαρά - Βενιζέλου
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το θέμα του ανασχηματισμού βρέθηκε στο επίκεντρο επικοινωνίας που είχαν ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευ. Βενιζέλο. Μάλιστα, οι δυο τους αναμένεται να έχουν και επίσημη συνάντηση εντός των επομένων ημερών, προκειμένου να συζητήσουν εκτενέστερα το θέμα και ενδεχομένως να καταλήξουν και σε συγκεκριμένες αποφάσεις.
Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Τα Νέα» είπε ότι θα επιδιώξει να ενισχυθεί το προοδευτικό πρόσημο και να δημιουργηθεί μια «νέα βάση στήριξης της κυβέρνησης», καθώς και ότι εάν υπάρχει δυνατότητα θα επιδιώξει να μπει στην κυβέρνηση πρόσωπο από την κεντροαριστερά.
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]