Νέο «όχι» από Σόιμπλε σε ενδεχόμενη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας της ΕΕ

Την αντίθεσή του στα αιτήματα σχετικά με ενδεχόμενη χαλάρωση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης της ΕΕ, εξέφρασε και πάλι ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε σε συνέντευξή του στους Financial Times.
Σύμφωνα με το Reuters, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ερωτηθείς για το εάν η ΕΕ έχει πληγεί από τη διαμάχη αναφορικά με το διορισμό Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφερε πως δημοκρατία πάντα περιλαμβάνει διαφωνίες. Σε ό,τι έχει να κάνει με το ρόλο και τη σημασία της Βρετανίας για την ΕΕ είπε πως ιστορικά, πολιτικά, δημοκρατικά και πολιτιστικά, η Βρετανία είναι απολύτως απαραίτητη για την Ευρώπη, ενώ συμπλήρωσε πως το Λονδίνο είναι ένα από τα πιο σημαντικά χρηματοοικονομικά κέντρα στον κόσμο.

«Πρέπει να εφαρμόσουμε αυτά που έχουν συμφωνηθεί»
Σε ό,τι έχει να κάνει με τα αιτήματα που διατυπώθηκαν πρόσφατα ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη ευελιξία στο Σύμφωνο Σταθερότητας και τις φωνές που ζητούν να δοθούν στις υπερχρεωμένες χώρες μεγαλύτερα περιθώρια για να προωθήσουν την αναπτυξιακή τους πολιτική, ο κ. Σόιμπλε είπε: «Στην Ευρώπη, δεν έχω ακούσει αυτό το αίτημα ούτε από τον Ιταλό πρωθυπουργό ούτε από οποιονδήποτε άλλο», αν και τα αιτήματα αυτά έχουν διατυπωθεί δημόσια τόσο από τον Ιταλό πρωθυπουργό, Ματέο Ρέντσι, όσο και από τον επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών στη Γερμανία, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε ακόμη πως όλοι στην ΕΕ συμφωνούν ότι η ανάπτυξη απαιτεί διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και σταθερές θεσμικές παραμέτρους και πως αυτό απαιτεί μία σταθερή αποπληρωμή του μεγάλου χρέους, τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα. Σημείωσε, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κάνει ότι επιτρέπει η νομισματική πολιτική, αλλά δεν μπορεί να λειτουργήσει ως υποκατάστατο των πολιτικών αποφάσεων και κατέληξε: «Πρέπει να κάνουμε αυτό που ορίζουν οι κανόνες. Πρέπει να κάνουμε ότι έχει συμφωνηθεί. Πρέπει να τα εφαρμόσουμε. Το πρόβλημα στην Ευρώπη, ορισμένες φορές, δεν είναι οι κανόνες, αλλά η εφαρμογή τους».
eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]