(ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ)Εξιχνιάστηκαν 8 υποθέσεις κλοπών στην Κέρκυρα,τρείς αλλοδαποί είχαν "ρημάξει "...τη Λευκάδα

ΚΕΡΚΥΡΑ:Εξιχνιάστηκαν οχτώ υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων

Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, ομάδα δύο 18χρονων ημεδαπών, η οποία δραστηριοποιούνταν στην συστηματική κλοπή μοτοσυκλετών και την διάρρηξη κατοικιών στην Κέρκυρα.

Σε βάρος των δύο ημεδαπών σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, καθώς από την αστυνομική έρευνα ταυτοποιήθηκε η συστηματική κοινή τους δράση σε διαρρήξεις κατοικιών στην Κέρκυρα και κλοπές δίκυκλων μοτοσυκλετών το τελευταίο έτος περίπου.

Αρχικά εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. το Σάββατο (28.06.2014) το βράδυ στην πόλη της Κέρκυρα, ο ένας από τους δύο 18χρονους ημεδαπούς, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ενεργό μέλος της ομάδας, καθώς είχε στην κατοχή του κλεμμένη μοτοσυκλέτα η οποία είχε αφαιρεθεί από την περιοχή του Αγρού στην Κέρκυρα στις 08.12.2013.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας ταυτοποιήθηκε και το δεύτερο μέλος της ομάδας, ο επίσης 18χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.

Από την μέχρι στιγμής διερεύνηση της υπόθεσης η κοινή δράση των δύο 18χρονων εντοπίζεται σε επτά ακόμη περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων, από τις οποίες ξεχωρίζουν:

δύο οικιών στην περιοχή της Κορακίανας στην Κέρκυρα, τις βραδινές ώρες της 19.12.2013 και 18.01.2014, από τις οποίες αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα και οικοσκευές
τρεις κλοπές δικύκλων από την ευρύτερη περιοχή της Κορακιάνας στην Κέρκυρας κατά τον Νοέμβριο του 2013 και τις αρχές του 2014
Σε διαδοχικές έρευνες που ακολούθησαν στις κατοικίες των δύο ημεδαπών, παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

τέσσερις τηλεοράσεις
ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής
ένας εκτυπωτής καθώς και διάφορα άλλα μικροαντικείμενα
Προανάκριση για την υπόθεση πραγματοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

ΛΕΥΚΑΔΑ

Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί , για διακεκριμένες κλοπές στην Λευκάδα

Συνελήφθησαν την Κυριακή (29.06.2014) το απόγευμα στην Καρυά Λευκάδας από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ, ένας 20χρονος και δύο 19χρονοι αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής για διακεκριμένες κλοπές.

Οι τρεις ημεδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ύστερα από συνδυασμένη κινητοποίηση των αστυνομικών των δύο επιχειρησιακών ομάδων και όπως διαπιστώθηκε είχαν στην κατοχή τους πληθώρα αντικειμένων την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν.

Από την εξέλιξη της έρευνας που πραγματοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Καρυάς Λευκάδας εντοπίστηκαν στην κατοικία των τριών αλλοδαπών καθώς και σε δύο αποθηκευτικούς χώρους επαγγελματικός εξοπλισμός (εργαλεία, αλυσοπρίονα και άλλα), μοτοσυκλέτες, εξαρτήματα και σκελετοί μοτοσυκλετών για τα οποία εξετάζεται το ενδεχόμενο να αποτελούν προϊόν κλοπών και διαρρήξεων.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχει εξιχνιαστεί μια υπόθεση κλοπής μοτοσυκλέτας η οποία βρέθηκε στην κατοχή των τριών αλλοδαπών, ενώ η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη για την ταυτοποίηση με υποθέσεις κλοπών και των υπολοίπων αντικειμένων που κατασχέθηκαν.

Οι τρεις αλλοδαποί οδηγήθηκαν στον κ .Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λευκάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]