Δήλωση τηs Τασίαs Κίτσου,υποψήφιαs δημάρχου Βορείων Τζουμέρκων με το ψηφοδέλτιο τηs Λαικήs Συσπείρωσηs.


Έχει ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος και όπως στους άλλους δήμους της περιοχής των Ιωαννίνων, έτσι και στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων, το ΚΚΕ συμμετέχει στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Ένα ψηφοδέλτιο με αγωνιστές, ανθρώπους του μόχθου, που δίνουν τη μάχη από κάθε μετερίζι για τα δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων.
Η μάχη των εκλογών βεβαίως  είναι ενιαία. Από το επίπεδό της Ευρωβουλής ως την Περιφέρεια Ηπείρου και το δήμο Βορείων Τζουμέρκων. Γιατί στην ουσία η πολιτική που εφαρμόζεται στο δήμο και την περιφέρεια είναι εξειδίκευση της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης και δεν είναι «αυτοδιοικητική» και «ανεξάρτητη».
Στην περιοχή μας για παράδειγμα ζουν νέοι που είναι άνεργοι, κτηνοτρόφοι που είναι απλήρωτοι για το γάλα που δίνουν στη Δωδώνη, πτηνοτρόφοι που παρακαλάνε να πάρουν τα λεφτά τους από την Πίνδο, συνταξιούχοι που δεν μπορούν να αγοράσουν ούτε τα φάρμακά τους με τις μειώσεις στις συντάξεις, επαγγελματίες που δεν αντέχουν άλλους φόρους, οικογένειες που αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα και τον νερό.
Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, τα κόμματα και αντίστοιχα οι δήμαρχοι και περιφερειάρχες που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ, προκειμένου να υπηρετήσουν τα κέρδη των επιχειρηματιών. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν εφαρμόσει τα πεντάμηνα για τους εργαζόμενους σε δήμους και περιφέρειες, την κατάργηση της Κυριακής αργίας, τις μειώσεις μισθών και άλλα αντεργατικά μέτρα.
Στη μάχη των εκλογών λοιπόν καλούμε τους εργάτες, τους φτωχούς αγρότες και ΕΒΕ, τις γυναίκες από τις λαϊκές οικογένειες, τους συνταξιούχους και τους άνεργους, όσους πλήττονται από αυτή την πολιτική να ενισχύσουν τα  ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στην ευρωβουλή, στην περιφέρεια και στο δήμο Βορείων Τζουμέρκων. Να δυναμώσουν παντού το ΚΚΕ για να υπάρχει ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση, για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικότερες ανατροπές.
Καλούμε τα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν την οργή τους ψηφίζοντας ΚΚΕ. Να τιμωρήσουν όλες τις δυνάμεις που μας έφεραν ως εδώ και αυτούς που σπέρνουν αυταπάτες ότι ο λαός μπορεί να ζήσει καλύτερες μέρες παραμένοντας παθητικός και ψηφίζοντας κυβερνήσεις, ευρωβουλευτές, περιφερειάρχες και  δημάρχους που δε θα συγκρουστούν με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την κυβέρνηση και τους επιχειρηματίες.
Σε αυτό το δρόμο καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους και τις λαϊκές οικογένειες από τα Βόρεια Τζουμέρκα.
Τις επόμενες μέρες θα παρουσιάσουμε και το μεγαλύτερο μέρος από τους υποψήφιους συναγωνιστές μας στο ψηφοδέλτιο.


31/03/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]