Μάχη τη Δευτέρα του Θωμά

Ραντεβού τη... Δευτέρα του ΘωμάΓια μετά το Πάσχα φαίνεται ότι παραπέμπεται η διεξαγωγή της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για το θέμα Μπαλτάκου.Η αναβολή δεν έγινε με ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς -σύμφωνα με πηγές της στήλης- ο Αντ. Σαμαράς ήταν έτοιμος για τη μετωπική αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ..
Το πρόβλημα το είχε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος την Πέμπτη (μόνη κενή μέρα μέσα στην εβδομάδα) θα λείπει στο εξωτερικό.Κατά συνέπεια και με δεδομένο ότι η Παρασκευή ήταν "κλεισμένη" λόγω της επίσκεψης Μέρκελ και επειδή η Βουλή "κλείνει" για τις εορτές του Πάσχα, η συζήτηση παραπέμφθηκε για να πραγματοποιηθεί με την επανέναρξη των εργασιών του Κοινοβουλίου, τη Δευτέρα του Θωμά.
Με τα «όπλα» υπό μάλης
Οσο για τη στρατηγική της κυβέρνησης, είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός θα κατηγορήσει "ανοιχτά" τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι υιοθετεί άκριτα τις αιτιάσεις των χρυσαυγιτών με αποτέλεσμα να πλήττει όχι την κυβέρνηση, αλλά το ίδιο το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας. .
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Αντ. Σαμαράς θα προσέλθει στη Βουλή με τον "αέρα" που θα του έχουν δώσει η επικύρωση του πλεονάσματος και -κυρίως- η αναμενόμενη έξοδος της Ελλάδας στις αγορές, ύστερα από 4 χρόνια ύφεσης και αυστηρής δημοσιονομικής προσαρμογής.
Νέο ταξίδι
Ο λόγος που δεν υπήρχαν ημερομηνίες για τη συζήτηση ήταν ότι αύριο ο κ. Τσίπρας μιλά στην κεντρική πλατεία της Λάρισας -κενή ημέρα μόνο η Τετάρτη- και την Πέμπτη αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, καθώς διοργανώνεται από το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς συνέδριο για το χρέος. .
Την επόμενη μέρα θα πάει στο Παρίσι, όπου θα έχει συναντήσεις με τους ηγέτες της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]