Τέλος στη σπατάλη της πλαστικής σακούλας

Τα κράτη μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να μειώσουν κατά 80% την κατανάλωση των πιο ευρέως χρησιμοποιούμενων και ρυπογόνων πλαστικών σακουλών, έως το 2019, βάσει νομοσχεδίου που ενέκρινε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
Σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές, οι πολύ λεπτές πλαστικές σακούλες - που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που χρησιμοποιούνται στην ΕΕ - είναι λιγότερο πιθανό να επαναχρησιμοποιηθούν σε σχέση με τις παχύτερες, καταλήγουν συχνότερα στα σκουπίδια και ρυπαίνουν περισσότερο το περιβάλλον.
Τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να μειώσουν την κατανάλωση των εν λόγω λεπτών πλαστικών σακουλών κατά τουλάχιστον 50% μέχρι το 2017 και κατά 80% δύο χρόνια αργότερα (σε σχέση με τα επίπεδα του 2010). Η μείωση αυτή μπορεί να γίνεται με την επιβολή φόρων, εισφορών, περιορισμών ή απαγορεύσεων, ώστε να διασφαλίζεται ότι τα καταστήματα δεν θα παρέχουν τις πλαστικές σακούλες δωρεάν, εκτός από τις πολύ λεπτές σακούλες που χρησιμοποιούνται για το τύλιγμα νωπών, χύμα τροφίμων όπως τα ωμά κρέατα, τα ψάρια και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.
Μέχρι το 2019, οι πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούνται για το τύλιγμα φρούτων, λαχανιών και ειδών ζαχαροπλαστικής θα αντικατασταθούν από σακούλες από ανακυκλωμένο χαρτί ή από πολύ λεπτές πλαστικές σακούλες που είναι βιοαποικοδομήσιμες και λιπασματοποιήσιμες.
Πρωινός Λόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]