Σε ποια νησιά θα κάνουν φέτος Πάσχα οι Έλληνες; Πρώτη στις προτιμήσεις η Τήνος!

Για τα Ελληνικά νησιά το Πάσχα σηματοδοτεί την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν και η περίοδος αυτή αποτελεί ένα βαρόμετρο για την τουριστική κίνηση τους επόμενους μήνες. Έχει λοιπόν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε ποια νησιά συγκεντρώνουν φέτος τους περισσότερους επισκέπτες. Μια πρώτη εικόνα, που βασίζεται στις κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων σε νησιώτικους προορισμούς, μας δίνει το πολύ κατατοπιστικό infographic το οποίο δημιούργησε η Travelplanet24.
Πρώτη στις προτιμήσεις για φέτος είναι η Τήνος ενώ ακολουθούν η Πάρος, η Μύκονος, η Σαντορίνη, και η Σύρος.

Οι κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων παρουσίασαν μια σημαντική αύξηση της τάξεως του 20% σε σχέση με την περίοδο του Πάσχα το 2013, ενώ, σημαντική αύξηση παρατηρείται στις κρατήσεις που πραγματοποιούνται μέσα από φορητές συσκευές, όπως tablets και smartphones.

Περίπου 1 στους 5 Έλληνες έκλεισε τα ακτοπλοϊκά του εισιτήρια από φορητή συσκευή (18% των συνολικών κρατήσεων) μια αύξηση του 7% σε σχέση με το 2013.

Οι τιμές έχουν κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά, με την μέση τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων για 2 άτομα μετ' επιστροφής να κυμαίνεται το 2014 στα 139€ από 141€ το 2013. Ωστόσο, μια μικρή μείωση της τάξεως του 1,4% να παρατηρείται για την φετινή περίοδο.

Ο υπολογισμός των κρατήσεων πραγματοποιήθηκε :
Για το 2014 : Από 1/1/14 - 12/4/14 ενώ η ταξιδιωτική περίοδος αφορά όσους ταξιδεύουν μετ' επιστροφής από 12/4/2014 έως 21/4/2014 
Για το 2013 : Από 1/1/13 - 27/4/13 ενώ η ταξιδιωτική περίοδος αφορά όσους ταξίδεψαν μετ' επιστροφής από 27/4/2013 έως 6/5/2013



Λίγα λόγια για την Travelplanet24.com
Είναι μία από τις 20 μεγαλύτερες e-commerce εταιρείες στην Ελλάδα, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2005, παρέχοντας και αναπτύσσοντας υψηλής ποιότητας διαδικτυακά συστήματα κράτησης εισιτηρίων και πρωτοποριακές web εφαρμογές με στόχο την εδραίωση ενός πρωταγωνιστικού ρόλου στον χώρο της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας. Σήμερα, η εταιρεία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα 3 μεγαλύτερα online travel agencies στην Ελλάδα και ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 30 αγορές και έχει γραφεία στο Σύνταγμα, το Βουκουρέστι & το Σάο Πάολο.


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]