(ΚΟΣΜΟΣ)Βρετανία: Σε μία κοινή συσκευασία όλες οι μάρκες τσιγάρων

Βρετανία: Σε μία κοινή συσκευασία όλες οι μάρκες τσιγάρωνΤα έσοδα της καπνοβιομηχανίας στη Βρετανία ανέρχονται σε 28 δισεκ. ευρώ το χρόνο

Ρύθμιση βάσει της οποίας όλες οι καπνοβιομηχανίες στη Βρετανία θα αναγκαστούν να συσκευάζουν και να πωλούν τα τσιγάρα σε μια προτυποποιημένη, παρόμοια συσκευασία σχεδιάζει να περάσει η κυβέρνηση της χώρας.
Η υφυπουργός Υγείας Τζέιν Έλισον δήλωσε ότι το πόρισμα μιας έρευνας που είχε παραγγείλει η κυβέρνηση παρουσίασε «συντριπτικά» στοιχεία που έδειξαν πως μια απλή τυποποιημένη συσκευασία θα βελτιώσει τη δημόσια υγεία και θα συνεισφέρει στη μείωση του αριθμού των ανήλικων καπνιστών.
«Υπό το φως αυτής της έκθεσης και των απαντήσεων οι οποίες είχαν δοθεί κατά την προηγούμενη διαβούλευση, το 2012, είμαι σήμερα διατεθειμένη να προχωρήσω στη θέσπιση νέων ρυθμίσεων, προκειμένου να υπάρξει μια τυποποιημένη συσκευασία» των προϊόντων καπνού, είπε η Έλισον στο κοινοβούλιο.
Οι εταιρείες καπνού αντιτίθενται στην κίνηση αυτή, λέγοντας ότι θα ενισχυθεί η παραποίηση και το λαθρεμπόριο των τσιγάρων, ενώ θα έχει μικρή επίδραση στα ποσοστά του καπνίσματος.
Τα έσοδα της καπνοβιομηχανίας στη Βρετανία ανέρχονται σε 28 δισεκ. ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με την Euromonitor International.
Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]