Α. Μέρκελ: Η Ελλάδα αποκτά περισσότερες δυνατότητες από ό,τι δυσκολίες

Περισσότερες δυνατότητες από ό,τι δυσκολίες αποκτά η Ελλάδα, παρά την υψηλή ανεργία. Τα παραπάνω δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Ά. Μέρκελ, που ξεκίνησε την επίσημη επίσκεψή της στη χώρα μας με τη συμμετοχή της, από κοινού με τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά, σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες. Περισσότερες δυνατότητες από ό,τι δυσκολίες αποκτά η Ελλάδα, παρά την υψηλή ανεργία. Τα παραπάνω δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, που ξεκίνησε την επίσημη επίσκεψή της στη χώρα μας με τη συμμετοχή της, από κοινού με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες.
Στο ξεκίνημα της ομιλίας της, η κ. Μέρκελ ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στο φόρουμ και υπογράμμισε: «Ήρθα σήμερα εδώ για να μάθω κάποια πράγματα από εσάς. Να ακούσω τις ανησυχίες σας, την πρόοδό σας. Ήθελα να ρίξω μία ματιά στο μέλλον, να μιλήσω με νέους ανθρώπους και να μάθω τα προβλήματα, τις ανησυχίες σας».
Η κ. Μέρκελ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες, τονίζοντας πως «γνωρίζω την κατάσταση που βιώνετε και είναι δύσκολη για πολλούς ανθρώπους. Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν τόσες ευκαιρίες», ενώ προσέθεσε ότι από κοινού Γερμανία και Ελλάδα θα φροντίσουν να βοηθήσουν τις νέες επιχειρήσεις» .
Μιλώντας για τα υψηλά ποσοστά ανεργίας στη χώρα μας, η κ. Μέρκελ υπογράμμισε πως «προέρχομαι από μία περιφέρεια που δυσκολεύθηκε λόγω της ένωσης των δύο Γερμανιών. Έχω μία απόλυτη εικόνα του βάρους και της επιβάρυνσης που αντιμετωπίζουν πολύ από εσάς. Τώρα, όμως, όταν κοιτώ τους νέους ανθρώπους, σε ολόκληρη τη Γερμανία, βλέπω ότι έχουν ξεπεραστεί τα προβλήματα. Αυτό θα συμβεί και στην Ελλάδα».
Εξάλλου, αστειεύτηκε λέγοντας πως πιθανώς οι φίλοι των παρευρισκόμενων να μην τους… δεχθούν στην παρέα τους ξανά αν μάθουν ότι συναντήθηκαν με την καγκελάριο της Γερμανίας. Συγκεκριμένα, ανέφερε πως «δεν ξέρω εάν οι φίλοι σας θα σας δεχθούν ανάμεσά τους, επειδή συναντηθήκατε με την καγκελάριο. Πείτε τους ότι συζητήσαμε. Πείτε μου τις απόψεις σας και τους προβληματισμούς σας. Έχουμε ελευθερία».
Από την πλευρά του, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τόνισε πως προτεραιότητα είναι η υπέρβαση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα. Όπως είπε, «οραματιζόμαστε μια Ελλάδα που στα επόμενα της βήματα, της ανάπτυξης, θα δείξει, αυτό που είναι το μεγάλο ζητούμενο: η εξωστρέφεια, η καινοτομία και η έμφαση στην εμπορευτικότητα των αγαθών και των υπηρεσιών της».
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, η νέα αυτή η Ελλάδα χρειάζεται πρόσωπα με νέες ιδέες, ενώ επεσήμανε πως έχει γίνει μεγάλο έργο, με τεράστιες θυσίες για να φτιάξουμε μια κοινωνία που θα παράγει. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, η Ελλάδα διαθέτει έμψυχο δυναμικό πολύ μεγάλης ακτινοβολίας και εμβέλειας, θα μπορούσε να γίνει κέντρο επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης της Α. Μέρκελ
Μετά το φόρουμ, στις 16.20 μ.μ., οι δύο ηγέτες  θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στις 17:30 η κ. Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον κ. Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.
Πριν αναχωρήσει για την Γερμανία η καγκελάριος μαζί με τον Έλληνα Πρωθυπουργό θα δειπνήσουν, το πιθανότερο στην Πλάκα. Όπως αναφέρουν πληροφορίες η κ. Μέρκελ ζήτησε από τον κ. Σαμαρά να γευματίσουν σε μία παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα, με δεδομένη και την αγάπη της προς την ελληνική κουζίνα.
 eklogika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]