Πάσχα σε χειμωνιάτικο φόντο

Χειμωνιάτικο σκηνικό με κατά τόπους βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χαμηλές θερμοκρασίες ανεμένεται σήμερα Μεγάλο Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας κυρίως σε Δυτική Ελλάδα. Σε ορισμένες περιοχές μάλιστα, οι εκδρομείς θα κάνουν Ανάσταση σε χιονισμένο τοπίο. Οι μετεωρολόγοι πάντως για την Κυριακή του Πάσχα προβλέπουν ότι το ψήσιμο του οβελία θα γίνει με βελτιωμένο καιρό. 

Στην Κεντρική Μακεδονία η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά και μόνο στην επαρχιακή οδό Άρνισσας- Χιονοδρομικού Κέντρου Βόρρας είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, από το 12ο χιλιόμετρο μέχρι το χιονοδρομικό κέντρο. Στη Δυτική Μακεδονία χιόνισε τις πρωινές ώρες στα ορεινά του νομού Φλώρινας χωρίς όμως να υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις των εκδρομέων. Αλυσίδες θα χρειαστούν μόνο τα οχήματα που κινούνται στην επαρχιακή οδό Φλώρινας- Καστοριάς μέσω Βιτσίου, από το 18ο έως το 30ό χιλιόμετρο.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι θα γίνει στα Ιεροσόλυμα η τελετή της αφής του Αγίου Φωτός το οποίο θα φτάσει με ειδική πτήση γύρω στις 7 το απόγευμα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. 

Τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά έως τις 3 το μεσημέρι, ενώ τα σούπερμαρκετ, τα πολυκαταστήματα και η Βαρβάκειος αγοράς έως τις 8 το βράδυ. Δευτέρα του Πάσχα θα είναι κλειστά.

Πάσχα χωρίς τρένα, αλλά και χωρίς προαστιακό, λόγω της απεργίας των σιδηροδρομικών μέχρι τη και Δευτέρα. Ούτε και Μέτρο προς Αεροδρόμιο.

Aπό την πλευρά του, το Χαμόγελο του Παιδιού, για μία ακόμα χρονιά ενημερώνει τα παιδιά, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς για τις εξαιρετικά επικίνδυνες επιπτώσεις που έχει η χρήση κροτίδων και βεγγαλικών από τα παιδιά...

«Δυστυχώς το να προμηθευτούν τα παιδιά αυτά τα είδη παραμένει εξαιρετικά εύκολο, πολύ απλά από το κατάστημα της γειτονιάς τους. Πρέπει όμως πάντα να θυμόμαστε ότι δυναμιτάκια, κροτίδες και βεγγαλικά στα χέρια των παιδιών γίνονται ‘φονικά όπλα’ που απειλούν τη σωματική τους ακεραιότητα και πρέπει όλοι να απλώσουμε ένα δίχτυ προστασίας!» προειδοποιεί η Μη Κυβερνητική Οργάνωση. 

Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]