Εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη με… άρωμα από την Ήπειρο

Σε μια εκδήλωση με γεύσεις και αρώματα από την Ηπειρωτική Γη είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν την περασμένη Τρίτη Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες και όχι μόνο την στην αίθουσα της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Cross-border Network for the Promotion of Wine Products» («WINE-NET»).
Οι μεγαλύτεροι Ηπειρώτες οινοποιοί και παραγωγοί παραδοσιακών προϊόντων έδωσαν το «παρών» στην ημερίδα για επαγγελματίες με θέμα «Η Οινική παράδοση της Ηπείρου: Οινογνωσία και Γευσιγνωσία», δημιουργώντας μια έκθεση γεύσεων και αρωμάτων για τους συμμετέχοντες κάνοντάς τους τμήμα της ηπειρώτικης παράδοσης και κουλτούρας. 
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Διευθυντής της «Ήπειρος Αναπτυξιακή» κ. Γ. Παπαηλίας, ο εκπρόσωπος της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής κ. Φ. Παπαδόπουλος και ο κ. Γ. Μπαζμαδέλης από το τμήμα τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Για τις τοπικές ποικιλίες της Ηπείρου στο σύνολό τους αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής που συμβάλει στην πλούσια οινική παράδοση μίλησε ο κ. Ε. Βασδέκης, Δρ. Βιοχημείας ενώ τις εξαιρετικές ποικιλίες που παράγουν και διαθέτουν εντός και εκτός συνόρων παρουσίασαν η κ. Μ. Δήμου από το οινοποιείο «Κατώγι Αβέρωφ», ο κ. Θ. Γκλίναβος από το «Κτήμα Γκλίναβος» και η κ. Ε. Σίντου της «Ζοίνος Α.Ε». Ο εκπρόσωπος της εταιρείας «Ηπειρώτικο κελάρι» κ. Β. Βαϊμάκης περιέγραψε με μοναδικό τρόπο την παραγωγή του ξιδιού και των ελιξιρίων της εταιρείας και ακόμη εντυπωσίασε με την ανάλυσή του πάνω στα φυσικά προϊόντα.
Η εκδήλωση έκλεισε με την ομιλία του κ. Κωνσταντίνου Λαζαράκη, ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό Master of wine της Ελλάδας. Ο απόλυτος οινογνώστης – γευσιγνώστης μοιράστηκε μέσα από χαρακτηριστικά παραδείγματα την εμπειρία του και την τέχνη του με τους συμμετέχοντες.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και παρουσίαση γαστρονομικών ηπειρώτικων προϊόντων, τα οποία ήταν στη διάθεση των παρευρισκομένων, ώστε να τα γευθούν συνθέτοντας ένα γευστικό συνδυασμό με τα ηπειρώτικα κρασιά. 
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν επαγγελματικές συζητήσεις με στόχο την ανταλλαγή γνώσεων και τεχνικών παραγωγής, τη δικτύωση και τη συνεργασία και ανάπτυξη του κλάδου.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]