Αθώοι οι αστυνομικοί για τον θάνατο του Σακελλίωνα - "Τον σκότωσαν τρεις φορές" λέει ο πατέρας του

sakelionasΑθώους έκρινε το δικαστήριο τους τέσσερις ειδικούς φρουρούς που κατηγορούνται για τον θάνατο του 24χρονου ομογενή φοιτητή Νίκου Σακελλίωνα, κατά τη διάρκεια συλλήψής του στο κέντρο της Αθήνας στις 11 Μαΐου του 2008, σύμφωνα με πληροφορίες.
 
Το δικαστήριο σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, απάλλαξε τους κατηγορούμενους από την κατηγορία της «ανθρωποκτονίας από αμέλεια».
 
Σημειώνεται ότι και στην πρώτη δίκη οι τέσσερις αστυνομικοί είχαν αθωωθεί και η διαδικασία επαναλήφθηκε σε δεύτερο βαθμό μετά από άσκηση έφεσης, από την εισαγγελέα, Βιργινία Σακελλαροπούλου .

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Σακελλιών, δέχτηκε άγριο ξυλοδαρμό από τους τέσσερις ειδικούς φρουρούς στην οδό Αναξαγόρα στο κέντρο της Αθήνας, με αποτέλεσμα να καταλήξει αργότερα στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν πως τον βρήκαν νεκρό.

Σύμφωνα με την Εφ. Συν, ο πατέρας του 24χρονου αποχώρησε απογοητευμένος από το δικαστήριο, λέγοντας: «Δεν υπάρχει ελληνική Δικαιοσύνη. Το παιδί μου το σκότωσαν τρεις φορές, την πρώτη στην οδό Αναξαγόρα, τη δεύτερη στο Πρωτοδικείο, και την τρίτη σήμερα εδώ».

Συγκλονιστική κατάθεση

Καταθέτοντας στη δίκη ο αυτόπτης μάρτυρας, Έκτορας Κουφόπουλος, που έχει μηνυθεί για ψευδορκία από τους κατηγορούμενους, είχε υποστηρίξει όσα είπε στην πρώτη δίκη:

«Ο Νικ. Σακελλίων ήταν δεμένος πισθάγκωνα με χειροπέδες και οι αστυνομικοί τον χτυπούσαν με μπουνιές, σφαλιάρες και αγκωνιές πίσω από το κεφάλι. Το παιδί δεν προσπάθησε να διαφύγει. Ούρλιαζε. Ενας αστυνομικός τού έκανε κεφαλοκλείδωμα. Γονάτισε κι άρχισαν να τον σέρνουν. Πέρασε κάμποση ώρα μέχρι να του βγάλουν τις χειροπέδες. Δεν του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες ούτε του κάνανε μαλάξεις, όπως λένε. Κάθονταν και τον κοίταζαν μέχρι που ήρθε το ασθενοφόρο. Είδα τρομακτική ένταση στα χτυπήματα που δεχόταν».

Καταγγελίες από τον πατέρα

Από την πλευρά του, ο πατέρας του θύματος, Δημήτρης Σακελλίων, υποστήριξε στο δικαστήριο πως οι κατηγορούμενοι «κρύβουν την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους. Χάθηκαν όλα τα στοιχεία που αποδείκνυαν τη βία. Αν ήταν αθώοι, δεν θα τα έκρυβαν. Παρέλαβα τη σορό του παιδιού μου μέσα σ' ένα κουτί που κολύμπαγε στο αίμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]