(ΕΛΛΑΔΑ)Από τη θεωρία στην πράξη: Το πρώτο σεμινάριο του ΤΕΙ Αμαλιάδας!

Η Klintec με την Υποστήριξη όλων των τμημάτων του GreenMiteClean.gr , στις 14,15 και.16 Μαρτιου 2014 ,παραβρέθηκε στο πρώτο Επιμορφωτικό σεμινάριο του ΤΕΙ Αμαλιάδας «Ένα από τα πιο επιτυχημένα σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης και ενημέρωσης με αντικείμενο: Θεωρητικές και Πρακτικές Εφαρμογές στις Απεντομώσεις Μυοκτονίες Απολυμάνσεις σε Κατοικημένους Χώρους
Διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, υπό την Δ/νση του Επίκουρου ΚαθηγητήΕντομολογίας Αθανασίου Χρήστου και των συνεργατών του, από την επίκουρο καθηγήτρια φυτοπροστασίας του ΤΕΙ Αμαλιάδας Δρ. Ειρήνη Καραναστάση, στελέχη Υπουργείων & Ερευνητικών Ιδρυμάτων, αλλά και άλλους αναγνωρισμένους επιστήμονες του κλάδου.
Το σεμινάριο ετίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Ήλιδας, κ. Γιάννης Λυμπέρης:«Φθάσαμε σήμερα να έχουμε την καλύτερη σχολή»…(video amaliadanews.gr), ο οποίος συνοδευόταν από την περιφερειακή σύμβουλο κα Νίκη Κοκκαλιάρη και τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και πρόεδρο της Κοινωφελούς κ. Πέτρο Παπαδάτο.  http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ekpaideysi/to-proto-seminario-toy-tei-amaliadas#.UygUf87j9zg (www.patrisnews.com της Μαρίας Καραμπάτση)
Στην εξαιρετική επιτυχία του, ανανεωτικά προσαρμοσμένου στην εξωστρέφεια του σήμερα, επιμορφωτικού  σεμιναρίου συνέβαλε η μεγάλη συμμετοχή επιστημόνων  από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, αλλά και η συμμετοχή επιστημόνων και επιχειρηματιών που ασχολούνται σε άλλους τομείς,  για επέκταση δραστηριοτήτων αλλά και από νέους επιστήμονες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στο χώρο των Απεντομώσεων Μυοκτονίων Απολυμάνσεων.
Ένα σεμινάριο με εκτενέστερες αναφορές επαγγελματικής βαρύτητας για προστασία Υγείας -Περιουσίας –Περιβάλλοντος:
● Στις εναρμονισμένες πρακτικές εφαρμογές πάνω σε νέες μεθόδους αντιμετώπισης ζωικών εχθρών σε κατοικημένους χώρους αλλά και στην επαγγελματική ενημέρωση των εκπαιδευομένων.
● Τη νομοθεσία που διέπει τις απεντομώσεις-μυοκτονίες- απολυμάνσεις , www.minagric.gr
● Έγινε εκτενέστερη αναφορά στο ότι, οι επιστήμονες με την δραστηριότητα τους στον έλεγχο παρασίτων, οφείλουν να ακολουθούν όλες τις αρχές μιας ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων, (ΒΙΟΚΤΟΝΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ – ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ & ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ) ,ώστε να δίνουν τις καλύτερες συμβουλευτικές λύσεις με υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και προστιθεμένης αξίας για τον πελάτη.
● Στην παρουσία των κατσαρίδων ως έντομα υψηλού κινδύνου για τη δημόσια υγεία.
● Στα Δίπτερα Υγειονομικής Σημασίας, Αιμομυζητικά κουνούπια, που τείνουν να είναι τα ποιο επικίνδυνα.
● Στα Ξυλοφάγα Έντομα Κατοικημένων Χώρων.
● Στις εφαρμογές με θερμική απεντόμωση, ελεγχόμενη ή και τροποποιημένη ατμόσφαιρα σε κατοικημένους χώρους, όπου θεωρούνται φιλικές προς το περιβάλλον και κερδίζουν διαρκώς έδαφος και στην Ελλάδα. Όπως σε όλες τις εφαρμογές έγινε εκτεταμένη αναφορά για τα μετρά προστασίας της υγειάς αλλά και της περιουσίας που θα πρέπει να λαμβάνονται.
● Στην αντιμετώπιση όλων των κατηγοριών των ζωικών εχθρών που παρασιτούν στο αστικό και περαστικό περιβάλλον (έντομα, ακάρεα, ακάρεα της εσωτερικής σκόνης (Dust mites) , το άκαρι της ψώρας, τα σαπροφάγα  ‘‘αρπακτικά ακάρεα’’ το σκαθάρι των χαλιών (Coleoptero της Οικογένειας Dermestidae) , κοριοί ,τρωκτικά)
● Εκτεταμένη αναφορά έγινε και για τις αποτελεσματικά επαγγελματικές Bio-εφαρμογές στους εσωτερικούς χώρους, με εμφαση στην εφαρμόγη  Εναλλακτικων Διαχειριστικων εφαρμογων ενός Εξελισσόμενου Εσωτερικού Περιβάλλοντος , με Επαγγελματικά συστήματα απορρύπανσης και εξυγίανσης ώστε να  αντιμετωπίσουμε με την προεργασία, την μείωση πληθυσμών και αυγών των απρόσκλητων φίλων μας, αλλά και προβλήματα από την “ εσωτερική επιμόλυνση”, με τα “Αόρατα χημικά κοκτέιλ ” και τους “ρυπογόνους ενδο-οικιακούς μολυσματικούς παράγοντες”,  που να μην επιβαρύνουν την υγειά.
● Επισημάνθηκε δε και το ότι πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα  μετά την καταπολέμηση των κοριών με οποιαδήποτε μέθοδο, ώστε να γίνεται υποχρεωτική η απομάκρυνση των νεκρών και των παραγώγων τους, στις λείες επιφάνειες, αλλά και από τα ινώδη υλικά (Στρώματα, Σαλόνια και Χαλιά-Μοκέτες).με Επαγγελματικά συστήματα εξυγίανσης ώστε να αποφευχθεί η επιμόλυνση του χώρου με αλλεργιογόνους  μολυσματικούς παράγοντες, που δημιουργούν άλλες Λοιμώξεις στην Δημοσιά Υγεία.
● Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε από τον Καθηγητής Εντομολογίας Αθανασίου Χρήστος , στους κοριούς επισημαίνοντας και αναλύοντας τις επιστημονικές έρευνες για το πώς μπορεί τα περιττώματά και η αποσύνθεση τους να μην  αποκλείει την μηχανική μετάδοση παθογόνων ιών και να συνδεθεί σε μια σύγχρονη κοινωνία άμεσα με τις Λοιμώξεις στην Δημοσιά Υγεία.
● Επαγγελματικές εφαρμογές με Υδρονέφωση.
● Την αντιμετώπιση των κυριότερων εντομολογικών εχθρών στο αστικόπράσινο και εισήγηση για το ρυγχοφόρο σκαθάρι των φοινικοειδών από την επίκουρο καθηγήτρια κα Καραναστάση Ειρήνη
● Την Ποιότητα πόσιμου νερού και απολύμανση – Απολυμαντικά για ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους.
●  Στο επιμορφωτικό σεμινάριο «από τη Θεωρία στην Πράξη», οι Επιστήμονες είδαν πρακτικές εφαρμογές , από τον Γεωπόνο – Εντομολόγο Σταμάτη Θωμαΐδη , τηςAΣΠΙΣ-Thomaidis.gr με αποκλειστική ασχολία τις Ειδικές Απεντομωτικές και Απολυμαντικές Εφαρμογές.
● Όπως σε όλα τα Επιμορφωτικά σεμινάρια επισημαίνονται τα μέτρα προφύλαξης, γίνεται δε στην πράξη αυτανάφλεξη φωσφίνης PH3 , ώστε οι παραβρισκόμενοι να λαμβάνουν αυστηρά μέτρα πρόληψης.
● Έγινε πρακτική εφαρμογή των μεθόδων και Συστήματων Εξυγίανσης, για μια Ασφαλή Προεργασία για το πριν αλλά και για το μετά από κάθε επιστημονική εφαρμογή, για εξυγίανση με Bio-Εφαρμογές σε ινώδη υλικά (Στρώματα, Σαλόνια και Χαλιά-Μοκέτες), αλλά και για τις Μεθόδους Συντήρησης
● Η Klintec σήμερα, για επιχειρήσεις-εταιρείες υπηρεσιών ελέγχου ολοκληρωμένης διαχείρισης παρασίτων & υγιεινής και χωρίς την χρήση χημικών, που για οποιονδήποτε λόγο δεν έχουν τον απαιτούμενο εξοπλισμό προεργασίας και εξυγίανσης για να έχουν τον αποδεκτά καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης, με την υποστήριξη του greenmiteclean.gr αλλά και όλων των τμημάτων της Greenest,( Ολοκληρωμένη Υποστήριξη Περιβαλλοντικής Διαχείρισης), ώστε να είναι διπλά τους  με ένα τηλέφωνο στο 2104829839- 6932245887,  για να προσφέρουν μια αποτελεσματική και επιστημονικά εναρμονισμένη εφαρμογή.
●  Επιπλέον έγινε ενημέρωση πως για πολλές περιπτώσεις υπάρχει δυνατότητα να γίνουν απεντομώσεις και Εργοστασιακές Bio-εφαρμογές επαγγελματικής απορρύπανσης με αναζωογόνηση, εξυγίανση και εκτός κατοικίας, για μια αποτελεσματική και επιστημονικά εναρμονισμένη εφαρμογή, χωρίς κινδύνους και επαναλαμβανόμενες εφαρμογές , εις όφελος του κοινωνικού συνόλου.
● Δόθηκε μεγάλη έμφαση , για τις νέες καινοτόμες επιχειρηματικές δραστηριότητες περιβαλλοντολογικού & υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και στην ανάγκη μέριμνας για επιστημονική διάγνωση των προβλημάτων που ανακύπτουν, αλλα και ταυτοποίηση στα ευρήματα ώστε να καθιστούν Απαραίτητη την επαγγελματική συνεργασία με έναν Επιστήμονα Διαγνώστη – Σύμβουλο. Είναι καιρός, πλέον και στη χώρα μας να συνδέσουμε την προστασία του εσωτερικού περιβάλλοντος με την επιχειρηματικότητα, είτε αυτή αναφέρεται στο σπίτι ,τον επαγγελματικό χώρο, τους χώρους φιλοξενίας κλπ
● Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να ενημερωθούν αναλυτικά για την κινητήρια δύναμη του Επιστήμονα Διαγνώστη – Συμβούλου (Cleaning Advisor), η οποία μέσα από τον θεσμό της χορηγίας (Sponsoring) , συμβάλλει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και στο να δημιουργηθούν επιπλέον Νέες θέσεις συνεργασίας.
● Για πληροφορίες μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο  2104829839,  6932245887 e-mail: info@klintec.gr
Σεμινάριο στο ΤΕΙ Αμαλιάδας (video)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]