Αδ. Γεωργιάδης: Υπερβολική η απεργία των φαρμακοποιών

Αδ. Γεωργιάδης: Υπερβολική η απεργία των φαρμακοποιώνΥπερβολική χαρακτηρίζει ο υπουργός Υγείας την απεργία των φαρμακοποιών αποδίδοντάς την σε κλαδικά αιτήματα και καλεί τους φαρμακοποιούς να ξανασκεφτούν την απόφασή τους.


Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «έκανε δεκτές σχεδόν όλες τις παρατηρήσεις του υπουργείοκαι η συμφωνία η οποία έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή, εκφράζει την πολιτική μας βούληση».
Ωστόσο, όπως παρατήρησε «οι φαρμακοποιοί έχουν θέσει και κάποια επιπλέον ζητήματα που αφορούν κλαδικά τους αιτήματα. Εμείς με πνεύμα καλής συνεννόησης συνεχίζουμε λοιπόν τη διαπραγμάτευση για να δούμε αν μπορούμε να πετύχουμε και κάτι ακόμα καλύτερο από αυτό που αρχικά πετύχαμε».
Παράλληλα, διεμήνυσε ότι «η Κυβέρνηση είναι κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και όχι μιας μερίδας αυτών» καθησυχάζοντας ότι «η τελική συμφωνία που θα ψηφιστεί από τη Βουλή θα είναι σταθμισμένη έτσι, ώστε να προστατεύει τα συμφέροντα αμφοτέρων». 
 
Ο κ. Γεωργιάδης επιχείρησε να διαβεβαιώσει τους φαρμακοποιούς ότι η κυβέρνηση «ασφαλώς και ανησυχεί και εργάζεται προς την κατεύθυνση της επιβίωσης του κλάδου τους αλλά με γνώμονα πάντα και την προστασία των συμφερόντων των καταναλωτών».
«Το υπουργείο Υγείας, ως γνωστόν, το τελευταίο διάστημα έκανε μια επίπονη και μακρόχρονη διαπραγμάτευση με την τρόικα για την εφαρμογή των προτάσεων της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ όσον αφορά στα φαρμακεία, με ένα τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζει και τις δουλειές των φαρμακοποιών για το μέλλον» ανέφερε ο υπουργός. 
Στο πλαίσιο αυτό θέλω να ξεκαθαρίσω, είπε ο κ. Γεωργιάδης, ότι το θέμα των φαρμακοποιών και της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, βαρύνει αποκλειστικά το υπουργείο Υγείας.
«Θεωρώ ότι αυτή η απεργία, όπως έχει εξαγγελθεί και μετά από τα όσα επιτύχαμε σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις της τρόικας, είναι υπερβολική και θα καλούσα τους φαρμακοποιούς να την ξανασκεφτούν» κατέληξε στη δήλωσή του.
Πηγή: naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]