ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ποιά χώρα έχει τον χαμηλότερο κατώτατο μισθό στην Ευρώπη;

Σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από την Open Date Albania όσον αφορά τον κατώτατο μισθό, η Αλβανία κατατάσσεται τελευταία στην λίστα, καθώς ο κατώτατος μισθός στην χώρα είναι ο χαμηλότερος στην Ευρώπη αλλά και σε σύγκριση με τις περιφερειακές χώρες.

Ο κατώτατος μισθός είναι ο χαμηλότερος που απαιτείται για να υλοποιηθεί από κάθε εργοδότη, σε ημεδαπούς ή αλλοδαπούς. Ο κατώτατος μισθός σε εθνικό επίπεδο σήμερα στην Αλβανία είναι 220.000 Leke για 174 ώρες/μήνα.
Οι περιφερειακές χώρες όπως, η Κροατία, το Μαυροβούνιο , πΓΔΜ και η Σερβία παρουσιάζουν μεγαλύτερα κατώτατα όρια των μισθών προσφέροντας στους πολίτες καλύτερο επίπεδο διαβίωσης. Η Αλβανία με κατώτατο μισθό των 156€ / μήνα, κατατάσσεται πιο κάτω και από το Κοσσυφοπέδιο, το οποίο εφαρμόζει ειδικό ελάχιστο μισθό ανάλογα με την ηλικία του εργαζομένου. Κάτω από την ηλικία των 35 ετών ο κατώτατος μισθός είναι 130€/μήνα, ενώ σε ηλικίες 35-65 ετών ο μισθός είναι 170€/μήνα.
Μεταξύ των χωρών με τον χαμηλότερο κατώτατο μισθό που δεν υπερβαίνει τα 200€/μήνα είναι η Βουλγαρία, η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία .
Ενώ, η Ιταλία, η Δανία, η Αυστρία, η Φινλανδία, η Σουηδία, η Ελβετία και η Νορβηγία δεν εφαρμόζουν τον επίσημο κατώτατο μισθό.
Εν τω μεταξύ, οι ευρωπαϊκές χώρες εφαρμόζουν μισθούς πολλές φορές υψηλότερους σε σύγκριση με την περιοχή και τη Αλβανία. Η χώρα με τον μεγαλύτερο κατώτατο μισθό είναι το Λουξεμβούργο με 1921€/μήνα.
Ακολουθεί το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Γαλλία, και η Μεγάλη Βρετανία. Η Γερμανία εφαρμόζει κατώτατο μισθό ανά τομέα, με τον χαμηλότερο να φθάνει 7€/ώρα για 48 ώρες την εβδομάδα.




Πηγή: www.himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]