ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

 Στη δημοσιότητα απόρρητα έγγραφα του ΔΝΤ για το ελληνικό μνημόνιο

Ένα μέρος των παζαριών που έγιναν ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα για την διαχείριση της ελληνικής καπιταλιστικής κρίσης, αποκαλύπτουν τα εμπιστευτικά έγγραφα του ΔΝΤ της 9ης Μάη 2010, κατά την οποία εγκρίθηκε το πρώτο μνημόνιο.
Σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης που δημοσιοποίησε η ισπανική εφημερίδα «El Pais», εκπρόσωποι της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ολλανδίας δεσμεύτηκαν ότι οι εμπορικές τους τράπεζες θα στηρίξουν την Ελλάδα, διακρατώντας τα ελληνικά ομόλογα που είχαν στο χαρτοφυλάκιό τους.

Στη συνέχεια οι τράπεζες αθέτησαν τη συμφωνία και άρχισαν να πουλάνε τα ομόλογα για να περιορίσουν τις ζημιές που θα είχαν. Ένα μεγάλο μέρος αυτών των ομολόγων πέρασε στα χέρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που τα αγόρασε μαζικά.
Στην ίδια συνεδρίαση καταγράφηκαν ενστάσεις γύρω από το συγκεκριμένο μείγμα διαχείρισης. Χώρες όπως η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Ινδία, η Ρωσία και η Ελβετία τάχθηκαν υπέρ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Όπως προκύπτει από τα πρακτικά, ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης τάχθηκε κατά ενός «κουρέματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]