ΙΩΑΝΝΙΝΑ/LIVE:ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΑΦΙΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Λουκέτο σε 21 φορείς του Δημοσίου

Σχέδιο νόμου με το οποίο κλείνουν 21 φορείς του Δημοσίου αναμένεται να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης.

Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ακόμα τον νέο τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, με την καθιέρωση ποσόστωσης στη βαθμολόγησή τους, αλλά  και την απλοποίηση των διοικητικών διαδικασιών.

«Η μικρή καθυστέρηση της κατάθεσης του σχεδίου νόμου στη Βουλή, που ήταν να γίνει την Παρασκευή, οφείλεται σε τεχνικούς λόγους και συγκεκριμένα σε μία ολιγοήμερη καθυστέρηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους», διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης.


Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως δεν υπάρχουν αλλαγές στους φορείς που θα κλείσουν, ενώ πρόσθεσε πώς «έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση και έχουν ενσωματωθεί τα σχόλια που θεωρήσαμε ότι έπρεπε να ενσωματωθούν».

Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο υπουργός σημείωσε: «Θα είμαστε συνεπείς στους στόχους τους οποίους έχουμε θέσει» και τόνισε ότι δεν εκτιμά ότι θα υπάρχει κάποια ουσιαστική απόκλιση από το χρονοδιάγραμμα.

Όσον αφορά τις απολύσεις στο δημόσιο τόνισε ότι «σε πολλές χώρες υπάρχει μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων… Στην Ελλάδα δεν μπορεί να απολυθεί κάποιος υπάλληλος επειδή δεν αποδίδει καλά, μπορεί να απολυθεί μόνο για πειθαρχικά παραπτώματα ή σε περίπτωση που καταργηθεί η θέση του ως αποτέλεσμα οργανωτικής αναδιάταξης», ενώ απαντώντας σε  ερώτηση για το αν πρέπει να υπάρχει ή όχι μονιμότητα είπε: «πρέπει να συζητήσουμε θέμα μονιμότητας στο Δημόσιο στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση».

Star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]