ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!

ΙΩΑΝΝΙΝΑ-ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!

Πετούν στο δρόμο τις καθαρίστριες του υπ. Οικονομικών: Ο αγώνας των... ακτιβιστριών συνεχίζεται αμείωτος

Συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό τον δίκαιο και έντιμο αγώνα τους οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών. Κόντρα στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό που επιδεικνύει η κυβέρνηση Σαμαρά και μάλιστα "μπολιασμένη" με την περισσή κυνικότητα που αποπνέουν οι καθ' ύλην αρμόδιοι υπουργοί Στουρνάρας και Μητσοτάκης. Έχουν περάσει περίπου τρεις μήνες από την απόφαση του
υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η οποία έστελνε αρχικά στην "κινητικότητα", με τη φιλοδοξία η επόμενη... κίνηση να είναι η εκπαραθύρωση 595 καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών και των υπηρεσιών του, κατά τον ερχόμενο Μάιο και μάλιστα χωρίς την ύπαρξη ουσιαστικών κοινωνικών κριτηρίων. Όλο αυτό το διάστημα οι καθαρίστριες διαμαρτύρονται γιατί το υπουργείο θέλει να προσλάβει υπηρεσίες καθαριότητας με καθεστώς εργολαβίας, το κόστος του οποίου δεν είναι γνωστό, ενώ η αμοιβή των καθαριστριών δεν ήταν καθόλου υψηλή. Απέναντι σε αυτή τη "νεόκοπη" βαρβαρότητα της κυβέρνησης, απέναντι στο ύστατο οικονομικά κοινωνικό στρώμα, οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών παραμένουν στις επάλξεις, πιστές στον αγώνα τους, ενώ παράλληλα παραδίδουν μαθήματα ήθους, αξιοπρέπειας, ειρηνικής διαμαρτυρίας, κερδίζοντας έτσι και τον σεβασμό της ελληνικής κοινωνίας. Παρά τις προσπάθειές τους να δουν τους αρμόδιους υπουργούς, κάτι τέτοιο δεν συνέβη, αφού παραπέμφθηκαν στους διευθυντές αυτών, οι οποίοι τις υποδέχτηκαν με τη... γνωστή "ευαισθησία" που διακατέχει τους ιθύνοντες της κυβέρνησης, λέγοντας επί της ουσίας ότι δεν μπορεί να γίνει το οτιδήποτε. Βέβαια, η "πρόταση της χρονιάς" φαίνεται ότι ήρθε από τον κ. Μητσοτάκη, που κατά παλαιότερη δήλωσή του έχει ένσημα στον ιδιωτικό τομέα..., ο οποίος στην εκπομπή "enikos", ούτε λίγο ούτε πολύ, τις προέτρεψε να συστήσουν δικές τους εταιρείες για να "χτυπήσουν" τις δουλειές... Πραγματικά το θράσος και η κεκαλυμμένη λεκτική χυδαιότητα της σημερινής κυβέρνησης φαίνεται να ξεπερνούν κάθε όριο.

Ευαγγελία Αλεξάκη:

"Τα χρήματα που 'γλιτώνουν' είναι μισή υπόθεση φοροδιαφυγής"

* Σε ποια φάση βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι κινητοποιήσεις;
Συνεχίζουμε τον αγώνα... Κανένας πολιτικός υπεύθυνος να μας πει κάτι το θετικό, να μας δώσει μια θετική υπόσχεση. Τις προηγούμενες ημέρες συναντηθήκαμε με τον διευθυντή του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος μας είπε ότι βλέπει το πρόβλημά μας με ευαισθησία και ότι αποκλείει να απολυθούμε.
* Δηλαδή ότι μετά το πέρας της κινητικότητας θα επιστρέψετε;
Τι να σου πω... Ο κ. Μητσοτάκης στην εκπομπή "enikos" είπε εντελώς αντίθετα πράγματα. Είπε ότι το Δημόσιο θα συνεργάζεται πλέον με ιδιωτικά συνεργεία, δηλαδή θα δοθούν οι δουλειές σε εργολάβους. Και μας πρότεινε να συνεργαστούμε μεταξύ μας, να ιδρύσουμε μια επιχείρηση και να γίνουμε και εμείς μικροί επιχειρηματίες. Έχει λογική τώρα αυτό; Είμαι δύο χρόνια πριν από τη σύνταξη και θα δημιουργήσω συνεργείο με τις υπόλοιπες κοπέλες και θα καθαρίζουμε τη ΔΟΥ Κέρκυρας... Είναι δυνατόν; Με ποιον τρόπο θα διαγωνιστούμε τους μεγαλοεργολάβους;
* Έχετε "εικόνα" τού πώς λειτουργεί μια τέτοια επιχείρηση;
Ξέρουμε τα όσα ακούμε από συναδέλφισσες... Σε κάποιες περιπτώσεις τους πίνουν το αίμα στην κυριολεξία. Επικρατούν συνθήκες γαλέρας. Έχω ακούσει για περιπτώσεις που υπογράφουν για 400 ευρώ και τους δίνουν 200 ευρώ για έναν μήνα! Ή ότι εργάζονται 30 ημέρες και τους "κολλάνε" ένσημα 5 ημερών! Αυτά τα γνωρίζουν οι περισσότεροι, τα γνωρίζετε και εσείς οι δημοσιογράφοι.
* Υποτίθεται ότι εκτός από το ότι η τρόικα ζητούσε να δει "αίμα", ήτοι απολύσεις, θα υπήρχε και δημοσιονομικό όφελος. Σας είπαν πόσα χρήματα "γλιτώνει" το Δημόσιο;
Ναι. Μας είπαν ότι εξοικονομούν το... αστρονομικό ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ για έναν χρόνο! Πρόκειται για αστεία πράγματα. Αυτό το ποσό αντιστοιχεί σε μισή υπόθεση off-shore εταιρείας που φοροδιαφεύγει για να καταλάβεις. Είναι απίστευτο. Μιλάμε για μισή και όχι ολόκληρη υπόθεση φοροδιαφυγής από τις τόσες που συμβαίνουν. Επίσης, θέλω να σου πω ότι στις συναντήσεις που είχαμε με τους κυβερνώντες μας είπαν ότι προτιμούν να "διώξουν" εμάς παρά να "κόψουν" από άλλους που φέρνουν έσοδα στο κράτος, όπως οι εφοριακοί. Πάντως, να ξέρεις ότι από εμάς στοιχίζουν περισσότεροι οι εργολάβοι που θα πάρουν τις δουλειές.
* Πώς τα βγάζετε πέρα αυτή τη στιγμή;
Πάρα πολύ δύσκολα. Είμαι 58 χρόνων, με 19 στα 20 χρόνια στο υπουργείο Οικονομικών. Έχω δύο παιδιά, το ένα άνεργο και το άλλο είναι Π.Ε. και παίρνει 700 ευρώ τον μήνα. Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι ότι δεν θα επιστρέψουμε στις θέσεις μας. Για να καταλάβεις, ούτε σε μειωμένη σύνταξη δεν μπορώ να βγω, γιατί πλέον την ανέβασαν στα 62 χρόνια.
* Με ποιον τρόπο θα συνεχίσετε;
Από δω και πέρα θα κλιμακώσουμε την ένταση του δίκαιου αγώνα μας. Θα δούνε από εμάς ένα αγωνιστικό πρόσωπο το οποίο δεν έχουν ξαναδεί. Θέλουμε να πάρουμε πίσω τη ζωή μας και θα την πάρουμε, να είναι σίγουροι. Όχι σκηνές, όχι σε ταράτσες. Ούτε Χριστούγεννα ούτε Πρωτοχονιά θα κάνουμε. Έχουμε κηδείες και όταν έχουμε κηδείες, δεν γιορτάζουμε. Θα είμαστε στον δρόμο. Να πάνε να τα πάρουν από αυτούς που δεν τόλμησαν να τα πάρουν ποτέ!

Βασιλική Κουκλίδου:

"Τα σπίτια μας δεν θα υπάρχουν εάν δεν επιστρέψουμε στις δουλειές μας"

* Βγήκε κάτι από τις συναντήσεις σας με τους ιθύνοντες;
Απολύτως τίποτα. Ούτε καν μεταξύ τους δεν συνεννοούνται για το τι θα μας πουν. Ο κ. Μητσοτάκης μας ζήτησε να γίνουμε επιχειρηματίες. Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Χρειαζόμαστε κεφάλαια για μια τέτοια κίνηση και φυσικά δεν τα έχουμε. Κανένας επίσης δεν μπορεί να μας υποσχεθεί ότι θα δοθούν σε εμάς οι δουλειές. Δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε τους εργολάβους.
* Είστε σε αναζήτηση κάποιας εργασίας;
Δεν είναι καθόλου εύκολο κάτι τέτοιο. Βλέπεις τι γίνεται έξω, με την ανεργία να είναι στο 27,5%. Είμαι σε υπηρεσία της Θεσσαλονίκης 12 χρόνια περίπου και τώρα σε κινητικότητα με δύο παιδιά πτυχιούχους, σε οικογένεια μονογονεϊκή. Δεν είναι εύκολο να τα βγάλω πέρα. Αμφιβάλλω αν θα μπορώ να συντηρήσω το σπίτι μου μετά τον Μάιο, εάν δεν επιστρέψουμε στις δουλειές μας. Σε αυτήν την κατάσταση είναι και οι περισσότερες συναδέλφισσες. Εργάζονται από 12-25 χρόνια στο υπουργείο και τώρα είναι στον δρόμο. Με 600 ευρώ συντηρούσαν ολόκληρες οικογένειες και τώρα έχουν να πληρώσουν ενοίκια ή δάνεια για σπίτια που κινδυνεύουν με κατασχέσεις. Δεν εγκαταλείπω πάντως. Δεν εγκαταλείπει καμιά μας. Τι, να παραιτηθώ και να φύγω, να πάω βρω δουλειά πού;
* Τι σκοπεύετε να κάνετε από εδώ και πέρα;
Οι προσπάθειές μας θα είναι συνεχείς. Ο κ. Στουρνάρας, ο οποίος είναι και ο υπουργός στον οποίο υπαγόμαστε, δεν έχει να μας δεχτεί εδώ και τρεις μήνες! Απαξιεί... Μας δέχτηκε ο διευθυντής του, ο κ. Σκέρτζος. Λοιπόν, να ξέρουν ότι θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας και σε συχνότητα, και σε ένταση. Έτσι κι αλλιώς, δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι. Τι να κάνουμε; Να γυρίσουμε στα σπίτια μας, τα οποία δεν θα υπάρχουν μετά τον Μάιο, εάν δεν επιστρέψουμε στην εργασία μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]