(ΚΟΣΜΟΣ)Ελ Σαλβαδόρ: Βρήκε την κόρη της μετά από 30 χρόνια

Βρήκε την κόρη της μετά από σχεδόν 30 χρόνια μία γυναίκα στο Ελ Σαλβαδόρ. Το κορίτσι, το όνομα του οποίου είναιΧιομάρα, απήχθη από αστυνομικούς όταν ήταν δύο ετών, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων ενάντια στοΜέτωπο «Φαραμπούντο Μαρτί» (FMLN) στο χωριόΜπουρέρα στο Σάν Χουακίντο,το 1984. Ο πατέρας της ήταν μέλος του FMNL και όταν ο στρατός εισέβαλε στο χωριό έκρυψε τη σύζυγό του και την κόρη τους σε μια κρύπτη, ωστόσο σκοτώθηκε στη διάρκεια της μάχης.
Οι στρατιώτες βρήκαν τη γυναίκα και το κοριτσάκι και αστυνομικοί πήραν το παιδί από τη μάνα του.
Η Χιομάρα δόθηκε σε άλλη οικογένεια και έζησε στο δυτικό Σαλβαδόρ. Είναι παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

Η απαγωγή παιδιών ήταν μέρος της στρατηγικής «της καμένης γης» της κυβέρνησης του Ελ Σαλβαδόρ κατά τη διάρκεια των 12 ετών του εμφυλίου πολέμου με στόχο να καμφθεί το ηθικό των χωρικών που στήριζαν το Μέτωπο Απελευθέρωσης «Φαραμπούντο Μαρτί».
Το Μέτωπο ιδρύθηκε το 1980 με την συμβολή του ΚΚ και αποτέλεσε το κύριο μέτωπο που αντιμετώπισε τις κυβερνητικές δυνάμεις και το Στρατό στα περίπου 12 χρόνια που κράτησε η σύγκρουση και έχει χαρακτηριστεί ως μία από τις πιο βρώμικες και αιμοσταγείς εμφύλιες συρράξεις και συγκρούσεις που έχουν γίνει τη Λατινική Αμερική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]