Παραιτήθηκε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αθηνών
Οπως αναφέρει η Αυγή ,η απόφαση ερμηνεύεται ως μέσο πίεσης ώστε να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα των διοικητικών υπαλλήλων, καθώς λόγω των παραιτήσεων ,τα τμήματα του Πανεπιστημίου δεν μπορούν πρακτικά να λειτουργήσουν.
Ο κ. Πελεγρίνης εξουσιοδοτήθηκε έτσι ώστε τις επόμενες ώρες να ορισθεί ραντεβού μαζί με αντιπροσωπεία της Συγκλήτου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και να βρεθεί μια λύση.
"Θέλουμε ν' ανοίξουμε το Πανεπιστήμιο. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μαθήματα αλλά όχι σε καθεστώς αστυνομοκρατίας", είπε μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
"Θέλουμε ν' ανοίξουμε το Πανεπιστήμιο. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μαθήματα αλλά όχι σε καθεστώς αστυνομοκρατίας", είπε μεταξύ άλλων ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Ζητήσαμε από τον κ. Πελεγρίνη να χρησιμοποιήσει τις παραιτήσεις μας αν και εφόσον το κρίνει, όπως το κρίνει. Αύριο δεν θα γίνουν μαθήματα στο ΕΚΠΑ διότι με αστυνομία εμείς δεν κάνουμε μάθημα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Συγκλήτου, κ. Βαλσαμής Βαλσαμάκης.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι : «ζητάμε άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως για να δώσει λύση στο πρόβλημα των πανεπιστημίων και φυσικά δεν αποδεχόμαστε την απόλυση των διοικητικών υπαλλήλων. Είναι απαραίτητοι αυτοί για τη λειτουργία του Ιδρύματος. Επίσης δεν αποδεχόμαστε την λίστα του ΑΣΕΠ η οποία είναι τουλάχιστον απαράδεκτη».
Αποφασίστηκαν 2 επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από τους διοικητικούς αλλά και να ζητηθεί η συμβολή στον αγώνα τους από τις Συγκλητους του ΕΜΠ και Πανεπιστημίου Αθηνών αναστέλλοντας καθολικά την λειτουργία των πανεπιστημίων.
Labels:
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.