ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου σήμερα το πρωί

Συνάντηση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαράκαι τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, μια μέρα μετά την αναβολή της προγραμματισμένης για το Σάββατο συνάντησης του κυβερνητικού οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους της τρόικας. Οι πληροφορίες που διαρρέονται από τη μεριά της κυβέρνησης αναφέρουν ότι η αναβολή έγινε «για να προετοιμαστούν καλύτερα» οι δύο πλευρές, ενώ οι ίδιες πληροφορίες μεταθέτουν τη συνάντηση για τη Δευτέρα.

Αργά το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε η σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τον πρωθυπουργό, στην οποία συμμετείχε και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Νέα σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου αναμένεται σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης Σαμαρά - Βενιζέλου.
Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη του Σαββάτου, ο Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε ότι τα μέτρα που θα παρουσιάσει η κυβέρνηση στην τρόικα καλύπτουν την απόσταση ανάμεσα στις δύο πλευρές, επαναλαμβάνοντας ότι θα είναι μέτρα διαρθρωτικά που θα κάνουν τους στόχους, που θέτει ο προϋπολογισμός, αξιόπιστους.
Τα παζάρια κυβέρνησης - τρόικας φαίνεται να συγκλίνουν σε μπαράζ πρόσθετων «διαρθρωτικών» ή άλλου χαρακτήρα αντιλαϊκών μέτρων ύψους 1,3 δισ. ευρώ (0,7% του ΑΕΠ), με βάση και τα όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, μετά τη λήξη των εργασιών του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την περασμένη εβδομάδα.
Υπενθυμίζεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη, 21 Νοέμβρη, αναμένεται η κατάθεση στη Βουλή του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014, ο οποίος περιέχει πρόσθετα μέτρα πέρα και πάνω από αυτά που προβλέπονταν στο προσχέδιο. Σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα, τα μέτρα αφορούν στις απώλειες από τη συλλογή εισφορών Κοινωνικής Ασφάλισης, στη μείωση των δαπανών στις πρώην ΔΕΚΟ, σε συγχωνεύσεις οργανισμών, πρώτα και κύρια στον τομέα της Υγείας και της Παιδείας, και στην αυστηρή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]