Πάνω από 65 δισ. τα «κόκκινα» δάνεια νοικοκυριών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα

Στα 1,2 τρισεκατομμύρια ευρώ εκτοξεύτηκαν το 2012 τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια που έχουν χορηγήσει σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις οι τράπεζες της ΕΕ από 514 δισ. το 2008, όταν εκδηλώθηκε η καπιταλιστική κρίση. 
Η διόγκωσή τους, το τελευταίο έτος, προκλήθηκε από την επιδείνωση των συνθηκών, κυρίως σε Ισπανία, Ιρλανδία, Ιταλία και Ελλάδα, ενώ σύμφωνα με έκθεση της εταιρείας PWC που διενήργησε την έρευνα προβλέπεται περαιτέρω αύξηση των «κόκκινων» δανείων και τα επόμενα χρόνια «λόγω του αβέβαιου οικονομικού κλίματος». Σε ό,τι αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 65 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 30% του συνόλου των δανείων που έχουν χορηγηθεί, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στο τέλος του 2012 και του 2011 ήταν περίπου 25% και 18%.  

Η έκθεση της PWC δημοσιοποιήθηκε στο πλαίσιο διεργασιών  που έχουν ξεκινήσει για την «ενιαία εποπτεία» του χρηματοπιστωτικού συστήματος σε επίπεδο ΕΕ, του οποίου η δημιουργία έχει χρονικό ορίζοντα την 1η Γενάρη 2014 σύμφωνα με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής τον Δεκέμβρη του 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]