Στο παρά 5' να φύγει και η "Μυτιληναίος" από την Ελλάδα

Στο παρά 5' να φύγει και η "Μυτιληναίος" από την ΕλλάδαΈνα βήμα πριν την έξοδο του από την Ελλάδα βρέθηκε πολύ πρόσφατα ο όμιλος Μυτιληναίου, σύμφωνα με πληροφορίες του fpress.gr, καθώς οι πιέσεις από τους μετόχους της εταιρίας, το υψηλό ενεργειακό κόστος, η έλλειψη ρευστότητας για τις επιχειρήσεις και η υψηλή φορολογία, οδήγησαν τον Ευάγγελο Μυτιληναίο στο να εξετάσει σοβαρά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Ομως,όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, μετά από σοβαρές κυβερνητικές πιέσεις που του ασκήθηκαν λόγω και των εξελίξεων στη Βιοχάλκο, ματαίωσε προς το παρόν την απόφασή του.

Εξάλλου ο Ευάγγελος Μυτιληναίος δεν έχει κρύψει τους προβληματισμούς του για το επιχειρηματικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στη χώρα μας, αφού στις αρχές Αυγούστου δήλωσε σε συνέντευξη του στο reuters :«Θέλουμε να συνεισφέρουμε στην αναγέννηση της Ελλάδας και έχουμε κάνει τρομερές προσπάθειες για να στηρίξουμε την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας .....ωστόσο, ανεξάρτητα από το πόσο πατριώτες είμαστε, υπάρχουν και όρια».
Στην ίδια συνέντευξη ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, Ευάγγελος Μυτιληναίος υποστήριξε ότι το φορολογικό καθεστώς για τις επιχειρήσεις δεν είναι καθόλου ευνοϊκό: ««Το πρόβλημα είναι ότι κάθε λίγο και λιγάκι έχουμε όλο και περισσότερους φόρους ...... το να φορολογείσαι για τα έσοδα σου είναι απαραίτητο. Το να φορολογείται μια επιχείρηση για την παραγωγική της διαδικασία, πράγμα που κάνει τα προϊόντα της ακριβότερα – αυτό είναι άλλη ιστορία. Ποιος κερδίζει από κάτι τέτοιο;». Μάλιστα ο κ. Μυτιληναίος δεν έκρυψε ότι έχει δεχθεί πιέσεις από τους μετόχους της επιχείρησης προκειμένου να μεταφέρει την έδρα της επιχείρησής του στο εξωτερικό.
διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο fpress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]