Στα 50 θα ανέλθουν τα αεροσκάφη της Aegean το 2014

Στα 50 θα ανέλθουν τα αεροσκάφη της Aegean το 2014Στα 50 θα ανέλθουν το 2014 τα αεροσκάφη του ομίλου Aegean, από 45 που είναι σήμερα, καθώς επίσης και οκτώ ελληνικές βάσεις, με την προσθήκη των Χανίων, έναντι των επτά που είναι σήμερα. Παράλληλα, η εταιρεία μέσω της εξαγοράς και της συγχώνευσης με την Olympic Air θα επιτύχει ετήσια εξοικονόμηση κόστους ύψους 35 εκατ. ευρώ.
Γράφει:  
Αυτά επεσήμανε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Aegean κ. Ε. Βασιλάκης με αφορμή την ολοκλήρωση της συμφωνίας, προσθέτοντας ότι θα διατηρηθούν ως έχουν οι δύο επωνυμίες –Olympic Air και Aegean.

Οι δύο εταιρείες, οι οποίες διαθέτουν τώρα συνολικά 45 αεροσκάφη, θα καταλήξουν να λειτουργούν κάτω από την ίδια ομπρέλα (σε επίπεδο διοικητικών υπηρεσιών, συστημάτων αερομεταφοράς, προσωπικού κ.τ.λ.) στους επόμενους 14 μήνες, ενώ παράλληλα θα δημιουργηθούν σημαντικές συνέργειες σε επίπεδο στόλου αλλά επέκτασης του δικτύου. Οσον αφορά τους εργαζομένους, η ενοποίηση, όπως ανέφερε ο κ. Βασιλάκης μπορεί να επιφέρει μείωση του συνολικού αριθμού των εργαζομένων ειδικά από τους τομείς της διοίκησης και της υποστήριξης, ωστόσο, δεδομένων των προοπτικών του νέου σχήματος, στόχος για το καλοκαίρι του 2014 είναι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων να είναι αντίστοιχος ή ακόμη και μεγαλύτερος των 2.090 εργαζομένων που είναι σήμερα στις δύο εταιρείες.
Επιπλέον, η AEGEAN εντάσσει 15 νέους προορισμούς το 2014 από την Αθήνα, φθάνοντας συνολικά τους προορισμούς εξωτερικού από την Αθήνα σε 47. Συγκεκριμένα οι νέοι προορισμοί περιλαμβάνουν: το Μπέρμινχαμ στην Αγγλία, τη Μασσαλία και τη Νάντη στην Γαλλία, τη Ζυρίχη στην Ελβετία, το Αμβούργο, το Ανόβερο και τη Νυρεμβέργη στη Γερμανία, την Κοπεγχάγη στη Δανία, την Κατάνια στην Ιταλία, το Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βυρηττό στο Λίβανο και την Πάφο στην Κύπρο, καθώς και 4 επιπλέον πόλεις για τις οποίες εξετάζονται μεταξύ άλλων η Στοκχόλμη στη Σουηδία ή το Όσλο στη Νορβηγία, η Λουμπλιάνα στη Σλοβενία, το Ντουμπρόβνικ στην Κροατία.
Οσον αφορά τις μελλοντικές προοπτικές και όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τις προοπτικές ανάπτυξης δικτύου 2013-2023 με βάση τη σχετική μελέτη της McKinsey, έως το 2023 η Aegean θα διακινεί από 14 έως 15 εκατ. επιβάτες από 8,4 εκατ. επιβάτες σήμερα και θα διαθέτει 350 δρομολόγια εξωτερικού και 110 προορισμούς από την Αθήνα.
Όπως αναφέρει η εταιρεία, η μέχρι σήμερα πορεία και ανάπτυξη της Aegeanβασίζεται στη συλλογική προσπάθεια και στήριξη έξι μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, -και συγκεκριμένα των Θ. Βασιλάκης, Α&Π Λασκαρίδης, Α. Κωνσταντακόπουλος, Δ. Ιωάννου, Γ. Δαυίδ, Τράπεζα Πειραιώς και 52.000 μετόχων- οι οποίοι συνεχίζουν να στηρίζουν την εταιρεία στην νέα πορεία που διαφαίνεται μετά την εξαγορά της Olympic Air.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]