Σύλληψη δημοσιογράφου μετά από μήνυση ανακρίτριας με φόντο... Τράπεζα της Ελλάδος

ProtonbankΣυνελήφθη και αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στο αυτόφωρο η δημοσιογράφος και διαχειρίστρια του directnews.gr, Δέσποινα Μπρούσαλη έπειτα από μήνυση που κατατέθηκε από την ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, η οποία διενεργούσε ανάκριση στην υπόθεση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη για την Proton Bank.


Η δημοσιογράφος συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ νωρίτερα της είχε ζητηθεί  να μεταβεί στη ΓΑΔΑ για να καταθέσει ως μάρτυρας σε μία υπόθεση τελικώς τη συνέλαβε. Το directnews δημοσίευμά του είχε ασκήσει σκληρή κριτική στην ανακρίτρια κα Χατζάκη για τον τρόπο που περάτωσε την ανάκριση χωρίς να λάβει στοιχεία που όπως λέει προέκυπταν από εισαγγελική έρευνα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης μετά από καταγγελίες του βουλευτή Μιχάλη Καρχιμάκη έκανε έρευνα για τον τρόπο που πουλήθηκε η Proton Bank στον επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας στη διάθεση του εισαγγελέα Καλούδη περιήλθε πόρισμα της ΤτΕ στο οποίο φαινόταν ότι οι αρμόδιες επιτροπές και τα στελέχη της ΤτΕ, δεν είχαν εγκρίνει την αγορά της Proton Bank από τον Λαυρεντιάδη. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, με απόφαση του διοικητή της ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου και ομάδας στελεχών της Τράπεζας η Proton πέρασε από την Τράπεζα Πειραιώς στον Λαυρεντιάδη.

Όπως αναφέρει το koutipandoras.gr: "Σύμφωνα με τον εισαγγελέα Γιώργο Καλούδη υπήρχαν ευθύνες της ΤτΕ, γι αυτή την αγοραπωλησία και έτσι διαβίβασε τα συμπεράσματά της έρευνάς του στην ανακρίτρια ζητώντας τη συσχέτιση της δικογραφίας του με τη δικογραφία Λαυρεντιάδη. H ανακρίτρια δεν συσχέτισε τις δικογραφίες αλλά φέρεται να έχει επιστρέψει το συγκεκριμένο κομμάτι της δικογραφίας, σε εισαγγελέα. Παρά τη μη συσχέτιση των δύο υποθέσεων η ανακρίτρια κάλεσε στέλεχος της ΤτΕ την κα Ζάκα η οποία απεφάνθη για την αγοραπωλησία της Τράπεζας. Και στη συνέχεια ζήτησε από τους συνηγόρους του προφυλακισμένου επιχειρηματία να υπογράψουν το πέρας της ανάκρισης.

Μετά την εξέλιξη του διαχωρισμού της μη συσχέτισης των δικογραφιών, η υπόθεση εξέτασης των ποινικών ευθυνών του Προβόπουλου και των στελεχών της ΤτΕ φαίνεται να μετατοπίζεται προς το μέλλον και η δικογραφία Λαυρεντιάδη έχει κλείσει χωρίς να ακουμπά το θέμα ευθύνες της ΤτΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]