ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ

ΙΩΑΝΝΙΝΑ:Αναζητείται χώρος για νέο κοιμητήριο

Με «αυτοψίες» σε δημοτικές και δημόσιες εκτάσεις της πόλης των Ιωαννίνων, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την δημιουργία ενός νέου δημοτικού Κοιμητηρίου, πιάνει «δουλειά» τις αμέσως επόμενες ημέρες, η επιτροπή διερεύνησης χώρων, που ορίστηκε από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.
Η διαδικασία εξεύρεσης χώρου αναδεικνύεται σε δύσκολη υπόθεση, καθώς θα πρέπει να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που τίθενται από τη νομοθεσία, αλλά και να εξυπηρετεί τους πολίτες.


Συνολικά στον δήμο Ιωαννιτών λειτουργούν 13 περιφερειακά νεκροταφεία που άνηκαν στις πρώην κοινότητες, ενώ στην πόλη λειτουργεί το 1ο Νεκροταφείο, αυτό στον Άγιο Νικόλαο Κοπάνων, το οποίο βρίσκεται στα όρια του κορεσμού. Επίσης λειτουργούν και εκκλησιαστικά νεκροταφεία, όπως αυτό της Περιβλέπτου, όπου και αυτά αντιμετωπίζουν ή θα αντιμετωπίσουν σύντομα πρόβλημα χωρητικότητας.
Επιπλέον είναι δύσκολο για τους κατοίκους της πόλης των Ιωαννίνων, του παλιού Δήμου, να μεταφέρουν και να θάψουν τους οικείους τους, σε κάποιο κοιμητήριο αρκετά χιλιόμετρα μακριά και αυτό είναι ένα ζήτημα που θα λυθεί μόνο εάν ο χώρος που εξευρεθεί βρίσκεται εντός της πόλης.

διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην εφημ.ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ online 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]