(ΕΛΛΑΔΑ)Τραγικός απολογισμός από τη φωτιά στη Βοιωτία

Σπίτια, στάνες, ζώα και περισσότερα από 20.000 στρέμματα έγιναν παρανάλωμα του πυρός από την πυρκαγιά που ξέσπασε προχτές το μεσημέρι στην περιοχή Καρακόλιθος Λιβαδειάς. Μέσα σε λίγες ώρες, η φωτιά απείλησε χωριά και ένα γηροκομείο ενώ έφτασε και στις παρυφές της Λιβαδειάς.
Οι ενισχύσεις της Πυροσβεστικής έφτασαν εξαιρετικά αργά (μετά τις 6 το απόγευμα είχε δοθεί εντολή σε έξι «Καναντέρ», δύο ελικόπτερα και σε ισχυρές επίγειες δυνάμεις να συνδράμουν στην κατάσβεση) και έτσι, όλο το βράδυ, οι κάτοικοι των χωριών Χαιρώνεια, Τσουκαλάδες, Αγ. Βλάσης και Πέρα Χωριό παρακολουθούσαν την πορεία της φωτιάς. Μάλιστα, δόθηκε εντολή να εκκενωθούν οι Τσουκαλάδες καθώς και το «Ιδρυμα Χρονίως Πασχόντων της Ι.Μ. Θηβών και Λεβαδείας». Η φωτιά τελικά τέθηκε υπό έλεγχο χτες το πρωί.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για χιλιάδες στρέμματα δασικής και καλλιεργήσιμης έκτασης να έχουν γίνει στάχτη, στάνες και σπίτια σε Αγιο Βλάση, Τσουκαλάδες και Χαιρώνεια να έχουν καταστραφεί, ζώα να έχουν απανθρακωθεί. Παράλληλα, πολλοί πολίτες βρέθηκαν στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς για τις πρώτες βοήθειες λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.
Από χτες, στην περιοχή υπήρχαν συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και του ΕΛΓΑ για μια πρώτη εκτίμηση των καταστροφών σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις και κτηνοτροφικές μονάδες.
Την ώρα που έσβηναν και οι τελευταίες εστίες της πυρκαγιάς, νέα φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο 56ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας στο ύψος τωνΟινοφύτων. Η πυρκαγιά βρισκόταν μακριά από κατοικημένη περιοχή αλλά ήταν ορατός ο κίνδυνος καταστροφών σε εργοστάσια και βιοτεχνίες που υπήρχαν στο σημείο.
  • Η απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων οχημάτων στο δάσος του Σέιχ Σου, ανακοινώθηκε από την περιφέρεια εξαιτίας του κίνδυνου εκδήλωσης πυρκαγιών. Η απαγόρευση ισχύει από σήμερα Παρασκευή 8 μ.μ. έως αύριο Σάββατο στις 7 π.μ. και για το τμήμα του δάσους που περικλείεται από την Περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης, την επαρχιακή οδό Πεύκων - Ασβεστοχωρίου - Εξοχής και την επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης - Πανοράματος - Χορτιάτη.
  • ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]