ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!

Κινδυνεύει να αφανισθεί το φημισμένο τσάι της Ηπείρου.Το ξεριζώνουν παράνομα από τα βουνά μας

Τα βουνά της Ηπείρου που φημίζονται για την ποιότητα και το άρωμα του τσαγιού τους (είδος Σιδηρίτης) χρόνο με το χρόνο κινδυνεύουν να χάσουν και τις τελευταίες τούφες του μοναδικού αυτοφυούς φυτού, από την αλόγιστη και παράνομη συλλογή του. 
Κάποιοι χωρίς καν να το αφήσουν να ωριμάσει, το μαζεύουν ξεριζώνοντάς το, με αποτέλεσμα να μην ξαναφυτρώνει την επόμενη χρονιά. Το ίδιο συχνά συμβαίνει και με τη συλλογή ρίγανης. 



Επ’ αυτοφώρω!
Ομοσπονδιακοί θηροφύλακες (Ε’ Κ.Ο.Η.) την Κυριακή συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τρεις Αλβανούς στο Βραδέτο Ζαγορίου, οι οποίοι είχαν συλλέξει παράνομα 63 κιλά τσαγιού, που μάλιστα το είχαν δέσει σε 350 ματσάκια!
Με τη συνδρομή του Δασαρχείου Ιωαννίνων, οι τρεις οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κήπων, όπου σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους. 
Επίσης κατασχέθηκαν το αυτοκίνητο που κατείχαν και μετέφεραν με αυτό την ποσότητα τσαγιού, η άδεια κυκλοφορίας και το δίπλωμα οδήγησης του κατόχου. Η ποσότητα του τσαγιού κατασχέθηκε και θα δημοπρατηθεί αύριο Τετάρτη από το Δασαρχείο Ιωαννίνων.


διαβάστε περισσότερα στον ΠΡΩΙΝΟ ΛΟΓΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]