Εκπαιδευτικοί: Κινητοποίηση σήμερα ενάντια στις απολύσεις


Συνεχίζεται και σήμερα το 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ και ολοκληρώνεται αύριο Τετάρτη με τις αρχαιρεσίες για νέο Διοικητικό Συμβούλιο και αντιπροσώπους στην ΑΔΕΔΥ.
Ζητώντας να μην προχωρήσει καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση, καμία απόλυση εκπαιδευτικού, η ΟΛΜΕ, με απόφαση των συνέδρων, πραγματοποιεί σήμερα στις 11 π.μ. κινητοποίηση που θα ξεκινήσει από το ξενοδοχείο «Τιτάνια» (Πανεπιστημίου 52) και θα καταλήξει στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο 16ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ τοποθετήθηκαν
μεταξύ άλλων για το πειθαρχικό δίκαιο, την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τις επικείμενες απολύσεις των εκπαιδευτικών. Κάλεσαν το Συνέδριο της ΟΛΜΕ, τις ΕΛΜΕ, τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους να πάρουν πρωτοβουλίες οργάνωσης του αγώνα σε κάθε οργανισμό, που συγχωνεύεται ή κλείνει, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε σχολείο και σύλλογο, σε κάθε κλάδο, σε κάθε Δήμο και γειτονιά, να παλέψουν για: Κατάργηση του νέου πειθαρχικού δικαίου και κάθε αυταρχικής - αντιεκπαιδευτικής διάταξης (καθηκοντολόγιο, Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας κ.λπ.). Να καταργηθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Καμιά απόλυση - καμιά ιδιωτικοποίηση.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στο συνέδριο κατέθεσαν επίσης προτάσεις για διαγραφή από τα σωματεία και τις ΕΛΜΕ των Περιφερειακών Διευθυντών, Διευθυντών Εκπαίδευσης και Σχολικών Συμβούλων και για άμεση αποχώρηση της ΟΛΜΕ από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία ETUCE, το κατ' όνομα συνδικάτο που αποδέχεται τη στρατηγική της ΕΕ για την εκπαίδευση και συμμετέχει ενεργά στα προγράμματά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]