ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ:Με επιστολή ζητούν να μειωθούν άμεσα οι αποσπασμένοι αστυνομικοί

“Η Ένωσή μας, με αφορμή την παρέλευση δέκα μηνών από την έναρξη της επιχείρησης “Ασπίδα” και ενόψει της αποστολής του νέου “εκστρατευτικού σώματος”για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο , θα ήθελε να επισημάνει τα εξής :
1. Όσον αφορά την επιχείρηση τουλάχιστον για την περιοχή του Έβρου δεν υφίστανται πλέον πρόβλημα καθώς οι μεταναστευτικές ροές που υπήρξαν τον Αύγουστο του 2012 πλέον δεν υπάρχουν, αφού τις περισσότερες ημέρες του τελευταίου τετραμήνου η εισροή παράνομων μεταναστών είναι απειροελάχιστη ως μηδενική.

2. Λόγω των ακινητοποιημένων οχημάτων οι συνάδελφοι διατίθενται πεζοί και εγκαταλείπονται κυριολεκτικά”στο έλεος του Θεού”,σε σημεία κατά μήκος του ποταμού Έβρου για οκτώ ολόκληρες ώρες γεγονός το οποίο εγκυμονεί κίνδυνους για την υγεία τους κυρίως λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αλλά και της πληθώρας κουνουπιών .
3. Πίσω στο Νομό μας οι συνεχιζόμενες αυτές αποσπάσεις έχουν δημιουργήσει αλυσίδα αρνητικών επιπτώσεων στην οικογενειακή συνοχή των συναδέλφων αφού αναγκάζονται να εγκαταλείψουν για μεγάλο χρονικό διαστήματα τις οικογένειες τους , καθώς και οργανωτικά προβλήματα στις ήδη επιβαρυμένες υπηρεσίες μας ,με αντίκτυπο (σύμφωνα με τα στοιχεία που δίδονται προς ενημέρωση από τις Αστυνομικές υπηρεσίες ) την μη επαρκή Αστυνόμευση.
Βλέπουμε πλέον την εγκληματικότητα να αυξάνεται καθώς καθημερινά είναι τα κρούσματα κλοπών και ληστειών , αυξάνεται δε και η λεγόμενη βαριά εγκληματικότητα με αποκορύφωμα το ειδεχθές και αποτρόπαιο έγκλημα που έλαβε χώρα στο ακριτικό χωριό Κτίσματα Πωγωνίου όπου έχασαν την ζωή τους δύο συνάνθρωποί μας.Εδώ θα πρέπει να επισημάνουμε για μια ακόμη φορά πως ο ακριτικός Νομός Ιωαννίνων με την μορφολογία του εδάφους που έχει, καθώς και την γειτνίαση του με την Αλβανία παρουσιάζει τεράστια προβλήματα με λαθρομετανάστευση, ναρκωτικά ,trafficking, βαρέα όπλα κ.α .
4. Το μεγαλύτερο μέρος των συναδέλφων μας έχει ήδη συμπληρώσει τον μέγιστο χρόνο απόσπασης , ενώ οι περισσότεροι από τους εναπομείναντες έχουν υπόλοιπο που δεν ξεπερνά τον ένα μήνα , διάστημα μικρότερο από αυτό που απαιτείται να καλυφθεί .Κατόπιν των ανωτέρω και με γνώμονα το συμφέρον της Χώρας ,της Υπηρεσίας καθώς και των συναδέλφων μας ευελπιστούμε πως θα λάβετε υπόψη τα νέα δεδομένα προχωρώντας στον επανασχεδιασμό και εξορθολογισμό της όλης επιχείρησης, μειώνοντας σημαντικά τον αριθμό των αποσπασμένων προκειμένου να υπάρχει αποτελεσματικότητα της επιχείρησης στην περιοχή του Έβρου , οι τοπικές κοινωνίες μας να απολαμβάνουν της αστυνόμευσης που τους αξίζει αλλά και οι συνάδελφοί μας να πάψουν επιτέλους να είναι μετανάστες στην ίδια τους την χώρα.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]