Κύπρος: Εντοπίστηκαν εκατοντάδες επικίνδυνα σκευάσματα


Εκατοντάδες επικίνδυνα σκευάσματα εντόπισαν, μετά από ελέγχους σε ταχυδρομεία όλων των επαρχιών της Κύπρου, οι αρμόδιες υπηρεσίες, αφού τέθηκαν σε συναγερμό μετά τη διεθνή επιχείρηση «PANGEA VI», η οποία οδήγησε στον εντοπισμό εκατομμυρίων θανατηφόρων φαρμάκων παγκοσμίως, που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για φαρμακευτικά προϊόντα, η χρήση των οποίων προϋποθέτει συνταγογράφηση από γιατρό. Ανάμεσά τους αντιβιοτικά, αντισυλληπτικά, ορμόνες με αναβολική δράση, προϊόντα για στυτική δυσλειτουργία ακόμη και αυστηρά συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά προϊόντα για διακοπή κύησης.
Κατά την επιχείρηση πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στο Κέντρο Διαλογής Αλληλογραφίας, στα ταχυδρομεία δεμάτων Λευκωσίας, Λάρνακας Λεμεσού και Πάφου, καθώς και στις αποστολές δεμάτων, μέσω εταιρειών ταχυμεταφορών, στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Από τα 302 πακέτα, που επιλέχθηκαν για έλεγχο, κατασχέθηκαν ή κατακρατήθηκαν 7, τα οποία περιείχαν 1.447 τεμάχια φάρμακων, συμπληρωμάτων διατροφής, όπως επίσης και καλλυντικά συνολικού βάρους 10 κιλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]