ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ!!

Κρίσιμη συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας – Με απεργία στις πανελλαδικές απειλεί η ΟΛΜΕ


Κρίσιμη συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας – Με απεργία στις πανελλαδικές απειλεί η ΟΛΜΕΙδιαίτερα κρίσιμη για την ομαλή διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων είναι η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στις 18.00 στο υπουργείο Παιδείας. Ο υπουργός Κ. Αρβανιτόπουλος, έχει καλέσει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), προκειμένου να συζητήσουν τα αιτήματά τους. Η ΟΛΜΕ προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της τότε θα προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων. «Κόκκινο πανί» για τους εκπαιδευτικούς είναι οι μειώσεις οργανικών θέσεων στα σχολεία.

Σε δηλώσεις που έκανε στα «Νέα» ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ν. Παπαχρήστος είπε ότι «με τις μειώσεις θα υπάρξουν μετακινήσεις χιλιάδων συναδέλφων σε άλλα σχολεία. Σε άλλες περιφέρειες. Θα υπάρχουν υποχρεωτικές μεταθέσεις» και πρόσθεσε ότι το υπουργείο προωθεί και απολύσεις συμβασιούχων. Επιπλέον, οι καθηγητές αντιδρούν στην αύξηση του διδακτικού τους ωραρίου κατά δύο ώρες την εβδομάδα.
Οι παρατάξεις στο ΔΣ της ΟΛΜΕ, φαίνεται να συμφωνούν στην κήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων μέσα στις εξετάσεις. Οι μόνοι που διαφωνούν είναι οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, που πρότειναν 48ωρη απεργία πριν από τις εξετάσεις. Τα μέλη του ΔΣ έχουν προαναγγείλει νέα συνεδρίαση για την Πέμπτη 9 Μαΐου, μετά την συνάντησή τους με τον υπουργό Παιδείας και τα νέα δεδομένα που ενδεχομένως θα προκύψουν.
Παράλληλα, την κήρυξη κινητοποιήσεων θα προτείνει και το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) στα πρωτοβάθμια σωματεία της.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία, ο κλάδος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών βρίσκεται σε αναβρασμό, λόγω της εφαρμογής του νέου μισθολογίου, της απόπειρας περικοπής επιδομάτων και δώρων και της αύξησης ωραρίου, που «προκαλούν απολύσεις και δραματική συρρίκνωση των αποδοχών τους και ταυτόχρονα προσφέρουν κέρδη εκατομμυρίων ευρώ στους σχολάρχες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]