Η χαμηλή ποιότητα καθαρισμού των χαλιών βλάπτει σοβαρά την υγεία.


Οι καταναλωτές, όπως αναφέρει και ο Πρόεδρος του Σωματείου Ταπητοκαθαριστηρίων “Η Αττική”,αν και δεν έχουν την απαραίτητη πληροφόρηση για τις υπηρεσίες που τους προσφέρει ο κλάδος του Καθαριστηρίου Ταπήτων, δεν είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν την ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνουν.

Πολλοί όμως “Ταπητοκαθαριστές “ με τις Νέες μεθόδους Marketing προσέγγισης που χρησιμοποιούν ερμηνεύουν την ‘’διατήρηση ενός ελάχιστου επιπέδου ποιότητας’’, κατά το Δοκούν , μιας και οι αρνητικές συνέπειες της κακής ποιότητας δεν είναι άμεσα έντονες και ορατές στους καταναλωτές
Τι και αν “επέμενε “, για σεβασμό στο επάγγελμά χωρίς στρατηγικές πανικού η ”παλιανθρωπιάς” , αλλά και ”για την αντιμετώπιση του προβλήματος “ να επικοινωνήσουν και να πληροφορήσουν τον καταναλωτή ώστε να μάθει πως μπορεί να προφυλάξει την Υγεία του την Περιουσία του αλλά και το Περιβάλλον .
Γιατί η ‘’διατήρηση ενός ελάχιστου επιπέδου ποιότητας ’’,το οποίο όλοι γνωρίζουν από τα Σεμινάρια και τις Ημερίδες, αντιπροσωπεύει τουλάχιστον μια Στοιχειώδη Επαγγελματική Απορρύπανση.
Επαγγελματική Απορρύπανση: Είναι το υποχρεωτικά πρωταρχικό στάδιο προεργασίας ενός επαγγελματικού πλυσίματος η το υποχρεωτικά πρωταρχικό στάδιο προεργασίας αν το χαλί ο καταναλωτής το θέλει μονό για φύλαξη.
Δηλαδή την αφαίρεση της στερεής βρωμιάς με τα ”ρυπογόνα μικροβιακά φορτία”.
Πως θα προστατευτούν οι καταναλωτές από την λαίλαπα και τον καταιγισμό, αφού το “διοικητικό” βγάζει “στοχοποιημένες καταχωρίσεις” και από την άλλη ορισμένα από τα μέλη, μειώνουν τις τιμές με παραπλανητικούς τρόπους” η εκμεταλλεύονται την ευαισθησία των πολιτών με τις στοχοποιημένες ανακοινώσεις.
Τα τρία τελευταία χρόνια τα χαλιά έχουν επιβαρυνθεί κατά πολύ περισσότερο, όχι μονό από την χρήση, την αιθαλομίχλη, η την αφρικανική σκόνη, αλλά και λόγω των οικονομικών. Το σωματείο αντί να ανεβάζει άρθρα για ενημέρωση, Φροντίζει να κατεβάζει αναρτημέναΕνημερωτικά άρθρα και από το Site της Ομοσπονδίας.
Δυστυχώς η “Επιμονή για την Ενημέρωση” απλά να ειπώθηκε και γράφτηκε μονό για το θεαθήναι: όχι για λόγους ουσίας, αλλά για τα μάτια του κόσμου.
 Πρόληψη για την ρύπανση ως προτεραιότητα έναντι του ελέγχου.
Ο προβληματισμός των καταναλωτών θα γίνετε μεγαλύτερος όταν παραλαμβάνουν τα χαλιά που θα φαίνονται καθαρά, αλλά μέσα ίσως να έχουν ” Ξεπλυμένη στερεή βρωμιά μεΕπικίνδυνα ρυπογόνα μικροβιακά φορτία” και δεν θα ξέρουν που να απευθυνθούν. Οι καταναλωτές θα πρέπει να αναλάβουν δράση για να μάθουν αν οι “Ταπητοκαθαριστές ελέγχονται για την προβληματική παροχή υπηρεσιών από την Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή, για προβλήματα με συνέπειες μονό στην Περιουσία η και για στην Υγεία.
Όταν η καθαριότητα είναι θέμα Υγείας, πρέπει να υπάρχουν Οικονομικές λύσεις για όλους, με Επαγγελματική απορρύπανση για την διασφάλιση ενός οικονομικά καλύτερου τρόπου ζωής.
Σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν Επαγγελματίες Καθαριστές ταπήτων – ταπετσαριών όπου ασκούν το επάγγελμα στα υψηλότερα επαγγελματικά επίπεδα εργασίας και ευγενικής συμπεριφοράς, με εμπλουτισμένες γνώσεις σε επιμορφωτικά σεμινάρια και Εναρμονισμένες Οικονομικά Εναλλακτικές Λύσεις Καθαριότητας για ένα Υγιεινό Περιβάλλον.
Το Ευχάριστο δε για τους καταναλωτές είναι το ότι Αναπτύσσονται και Πρότυπες Καινοτόμες Καθετοποιημένες Μονάδες Ταπητοκαθαριστήριων μόνο για Επαγγελματίες, με παροχές μιας πλήρους υποστήριξης, σε Παλιές η και σε Νεοσύστατες επιχειρήσεις-εταιρίες  στον τομέα του καθαρισμού ταπήτων, ώστε να καταστούν ποιο αποδοτικές.
Επενδύσεις με ανταγωνιστική οικονομία στον καθαρισμό ταπήτων και αυστηρές προδιαγραφές μέσα από την εσωτερική διασφάλιση ποιότητας ,για μια υψηλότερη προστιθέμενη αξία στην προσφερόμενη τιμή, προς όφελος των καταναλωτών.
Όπως σε όλα τα επαγγέλματα, έτσι και η βιομηχανία καθαρισμού ταπήτων /ταπετσαριών, έχει το μερίδιο των “μη επαγγελματιών”, όπου υπάρχουν μερικοί χωρίς καν Επαγγελματική Συνείδηση και Επιχειρηματική Ηθική παίζοντας ίσως με την Υγεία των καταναλωτών , την Περιούσια τους αλλά και το Περιβάλλον.
Εμείς με συνεχόμενες προσπάθειες μέσα από το Cleaningnews.gr και τα Site-PortalsGreenMiteClean.gr και GreenAndClean.gr προσπαθούμε να βοηθήσουμε στην πληρέστερη ενημέρωση.
Πληροφορίες μπορείτε να μας ζητήσετε με ένα email στο info@klintec.gr η να καλείτε στο τηλέφωνο 2104829839, 6932245887
Ιωάννης Βγενής
Cleaning Advisor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]