Πώς θα γίνει η πώληση του Σκορπιού στο Ρώσο μεγιστάνα


Τη μεταβίβαση του Σκορπιού μέσω πώλησης μετοχών της εταιρείας που διαχειρίζεται το νησί φαίνεται ότι εξετάζει η εγγονή τού Αριστοτέλη Ωνάση Αθηνά.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες που δημοσίευσε «Το Βήμα», δύο μεγάλα δικηγορικά γραφεία στη Γενεύη και την Αθήνα προετοιμάζουν ήδη τα νομικά έγγραφα προκειμένου αυτή η μεταβίβαση να γίνει σε ρώσο επιχειρηματία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις νομικών, η επιλογή της μετοχοποίησης του Σκορπιού και κατόπιν της «πώλησης» διά της μεταβίβασης μετοχών ξεπερνά τον σκόπελο της διαθήκης του Αριστοτέλη Ωνάση. Στο άρθρο 9 της διαθήκης που αφορά τα νησιά Σκορπιός και Σπάρτη, ο Ωνάσης παραχωρούσε τα νησάκια στη γυναίκα και στην κόρη του (σ.σ.: τότε ήταν και οι δύο στη ζωή) εφόσον το επιθυμούσαν και μπορούσαν να τα συντηρήσουν.
Αλλιώς, σύμφωνα με τη διαθήκη, «ο Σκορπιός παραχωρείται κατά προτεραιότητα στην ελληνική Πολιτεία για να χρησιμοποιείται ως θέρετρο του επικεφαλής αυτής εφόσον το Δημόσιο αναλάβει τη συντήρησή του». Η νήσος Σπάρτη παραχωρείται στην Ολυμπιακή Αεροπορία για να φιλοξενήσει κατασκήνωση για τα παιδιά των εργαζομένων. Σε περίπτωση που η ελληνική Πολιτεία δεν δεχτεί την παραχώρηση, τότε και τα δύο νησιά περνούν στην Ολυμπιακή Αεροπορία.
Η μόνη περιοχή που εξαιρείται από τη μεταβίβαση είναι 30 στρέμματα στον Σκορπιό στα οποία τότε βρισκόταν μόνο ο τάφος του Αλέξανδρου Ωνάση ενώ πλέον έχουν ταφεί εκεί τόσο ο πατέρας όσο και η αδελφή του Χριστίνα.
Φήμες για πώληση του Σκορπιού είχαν κυκλοφορήσει και το 2009. Τότε η βρετανική εφημερίδα «Sunday Express» έγραφε ότι η Αθηνά Ωνάση είχε αποφασίσει να πουλήσει το νησί έναντι 120 εκατομμυρίων ευρώ.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]