Ανακοίνωση της Γραμματείας Άρτας της ΠΑΣΕΒΕ για την 1η Μάη

 

Ανακοίνωση της Γραμματείας Άρτας της ΠΑΣΕΒΕ για την 1η Μάη: "H προσπάθεια μεταφοράς της 1η ΜΑΗ γίνεται με «εντολή» πολυκαταστημάτων, super-markets, μεγαλεμπόρων που δεν χόρτασαν κέρδη και χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να μας πάρουν ότι δουλειά έχει απομείνει. Η 1η ΜΑΗ είναι μέρα ΑΠΕΡΓΙΑΣ των εργαζόμενων ενάντια στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποταχθεί στους νόμους της αγοράς και της κερδοφορίας. Η κυβέρνηση και οι παρατρεχάμενοι της, ηγεσίες ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ όπως συνήθως, έσπευσαν να συμφωνήσουν γιατί τάχα ενδιαφέρονται για το τζίρο των μικρομάγαζων.
Το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι 100.000 χρεοκοπημένοι συνάδελφοι μας με τις οικογένειες τους, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, και οι εργαζόμενοι με πετσοκομμένους μισθούς, ως εκ θαύματος θα βγουν τη Μ. Τετάρτη να ψωνίσουν;
Λένε ψέματα, παίζουν με τον πόνο του μικρού Επαγγελματία Βιοτέχνη - Έμπορου.
Είναι οι ίδιοι που συζητάνε στους διαδρόμους των Υπουργείων την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Δεν τους φτάνουν οι 130.000 επιχειρήσεις που θα κλείσουν σύμφωνα με δικές τους μελέτες; Βιάζονται να μας κλείσουν όλους;
Δεν διαμαρτύρονται για το ότι το φορολογικό μας έχει τσακίσει.
Δεν τους απασχολεί ότι το ασφαλιστικό και οι υπέρογκες εισφορές γίνονται θηλιά για όλους τους συναδέλφους.
Δεν ασχολούνται με τη δράση των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που επεκτείνονται και μονοπωλούν την αγορά.
Δεν τους αφορά το γεγονός ότι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι και οι οικογένειές τους δεν έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Για αυτά εμείς παλεύουμε και με σύμμαχους τους εργαζόμενους θα κατέβουμε στην απεργία της Πρωτομαγιάς για να τα διεκδικήσουμε.
Η θέση του μικρού έμπορου την 1η Μάη, αντί να ξεροσταλιάζει και να περιμένει τον πελάτη που δεν θα ‘ρθει, είναι ο Αγώνας και η συμμετοχή στις διαδηλώσεις και στην ΑΠΕΡΓΙΑ μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια στην πολιτική που τον οδηγεί σε χρεοκοπία και κλείσιμο.
Συνάδελφοι επαγγελματίες - βιοτέχνες - μικροί έμποροι – αυτοκινητιστές
Η 1η Μάη είναι ημέρα απεργίας, μνήμης και τιμής των αγωνιζόμενων εργαζόμενων, όλων των λαών από την Πρωτομαγιά του 1886 στο Σικάγο μέχρι σήμερα.                                                                                  Είναι ημέρα πάλης και διεκδίκησης ανθρώπινης ζωής με αξιοπρέπεια, για τη δικαίωση αιτημάτων που θα καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.  Η τρικομματική κυβέρνηση αποφάσισε τη μεταφορά της Πρωτομαγιάτικης αργίας για την Τρίτη του Πάσχα δήθεν για να βοηθήσει τα μαγαζιά. Μας κοροϊδεύουν, παίζουν με τον πόνο μας. Οι πανηγυρισμοί των εκπροσώπων των μεγαλοεπιχειρηματιών των ηγεσιών ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ για την απόφαση της κυβέρνησης να μεταθέσει τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς για την Τρίτη του Πάσχα και να τη βαφτίσει "επίσημη αργία" αποδεικνύει τις επιδιώξεις και τους φόβους τους.                                                                                                           Επιδίωξή τους είναι η νόθευση του μηνύματος και της σημασίας της Πρωτομαγιάς. Στόχος τους είναι να σβήσουν απ' τη μνήμη του λαού τους Αγώνες χιλιάδων εργαζομένων ενάντια στην εκμετάλλευση. Να ξεχάσουν τους 200 εκτελεσμένους από τους ΝΑΖΙ στην Καισαριανή και τους νεκρούς της Θεσσαλονίκης του '36.                                                                                                                                  Αυτή τη μέρα, η θέση των μικρών αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, που συνθλίβονται ανάμεσα στις μυλόπετρες των μονοπωλιακών ομίλων και των κυβερνητικών πολιτικών, είναι να βγουν στο δρόμο του αγώνα και να διαδηλώσουν μαζί με τους φυσικούς τους συμμάχους, τους εργαζόμενους, με το ΠΑΜΕ. Καλούμε τους αυτοαπασχολούμενους, τους μικρούς ΕΒΕ, σε κάθε κλάδο να καταδικάσουν την απόφαση της κυβέρνησης και να πάρουν αποφάσεις και πρωτοβουλίες Αγωνιστικού εορτασμού της 1ης ΜΑΗ.
‘Όλοι στην συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς  με το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Άρτας στις 10 .π.μ.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΡΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]