Μάθημα δημοσιογραφίας από ένα Κύπριο, με λίγες λέξεις σε ένα χαρτί


Η θαυμαστή ψυχραιμία των Κύπριων πολιτών μπροστά την οικονομική κατάσταση που βιώνουν, τόσο αυτοί όσο και η χώρα τους, αποτυπώνεται στη φωτογραφία του Κύπριου πολίτη ο οποίος ζητά σεβασμό, κατηγορώντας τα διεθνή ΜΜΕ που στήθηκαν μπροστά στις τράπεζες για να συλλέξουν εικόνες τρομαγμένου πλήθους. Η αναζήτηση της νέας Αργεντινής σε ευρωπαϊκό έδαφος έμεινε στους τίτλους και η προσπάθεια συλλογής εικόνων με ποδοπατήματα ευτυχώς απέτυχε.
Αν κάτι θαυμάζει κανείς αυτές τις ημέρες της οικονομικής αστάθειας στο νησί, είναι η αξιοπρέπεια και η ψυχραιμία των πολιτών, όπως και ο ψύχραιμος τρόπος που διαχειρίζονται την κατάσταση και την επικαιρότητα τα κυπριακά ΜΜΕ. Μερικοί από τους εγχώριους τηλεοπτικούς σταρ επέδειξαν λιγότερη ψυχραιμία από τους δημοσιογράφους της Κύπρου που βιώνουν την κατάσταση. Μερικοί από τους εγχώριους πολιτικούς μοίρασαν περισσότερο τρόμο από τους Κύπριους συναδέλφους τους οι οποίοι-παρά τις διαφωνίες τους- με άμεσο λόγο και κατανοητό στον κόσμο προσπαθούν να εξηγήσουν την κατάσταση και δεν αφέθηκαν στην πατριδοκαπηλία και στις κορώνες.

Το μήνυμα που κρατά στα χέρια του ο Κύπριος γράφει: «Γιατί πρέπει τα διεθνή ΜΜΕ να είναι τόσο άπληστα με τα σενάρια τρόμου; Είναι η αξιοπρεπής και ερευνητική δημοσιογραφία νεκρή; Αλληλεγγύη στον λαό της Κύπρου όχι στις τράπεζές της».
Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]