Οι τελευταίες στιγμές της δίκης Παπαγεωργόπουλου- Δείτε φωτογραφίες.






Η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να επιβάλλει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης στον τέως δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, και στον πρώην γενικό γραμματέα του Δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία.


Ουδείς πίστευε πως η ποινή θα ήταν τόσο αυστηρή. Η πρωτοφανής, για τα ελληνικά δεδομένα, ποινή σε τοπικό άρχοντα μούδιασε την πολιτική σκηνή και έκανε το γύρο του κόσμου μέσα από τα δημοσιεύματα των μεγαλύτερων μέσων ενημέρωσης του πλανήτη.


Το Leaks.gr βρέθηκε στην πολύκροτη δίκη και σας παρουσιάζει αποκλειστικές φωτογραφίες μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Πολίτες της συμπρωτεύουσας, δημοσιογράφοι και συγγενείς των κατηγορούμενων ήταν εκεί για να μάθουν τι θα αποφανθεί η δικαιοσύνη για την πιο μεγάλη υπόθεση υπεξαίρεσης που έχει σημειωθεί ποτέ σε δήμο.
Στις φωτογραφίες βλέπουμε τον τέως δήμαρχο της Θεσσαλονίκης λίγες μόνο στιγμές πριν ακούσει την απόφαση που θα τον στείλει ισόβια πίσω από τα σίδερα της φυλακής.
Στην ιστορία θα μείνει και η στιχομυθία ανάμεσα στον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο και τον Πρόεδρο του δικαστηρίου, Γιώργο Αποστολάκη, τον οποίο βλέπετε στις αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το Leaks.gr.
Μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σήκωσε το χέρι και ζήτησε το λόγο, τονίζοντας: «Με όλο τον σεβασμό, επαναλαμβάνω ότι ουδεμία απολύτως σχέση έχω με την υπόθεση. Είμαι βέβαιος ότι κάποιοι θα πεθάνουν με τύψεις».

Απευθυνόμενος στον τέως δήμαρχο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Γιώργος Αποστολάκης, σημείωσε: «Πάντως, εμείς δεν θα είμαστε αυτοί».


Το κατηγορητήριο
Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Γιώργος Αποστολάκης, ανακοινώνοντας την απόφαση, έκρινε ένοχο τον Β. Παπαγεωργόπουλο, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για την πράξη της άμεσης συνεργείας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κατ' εξακολούθηση, δια παραλείψεως.
Ένοχος κρίθηκε ο Μ. Λεμούσιας, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου, για το αδίκημα της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση.

Τα αδικήματα αυτά είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου και επισείουν ποινές έως ισόβια κάθειρξη. Επιπλέον, ο Μ. Λεμούσιας κρίθηκε ένοχος για το πλημμέλημα της παροχής ψυχικής συνδρομής στην πράξη της πλαστογραφίας.


Ο βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση, πρώην ταμίας του Δήμου, Παναγιώτης Σαξώνης, καταδικάστηκε για τις πράξεις της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, κατ' εξακολούθηση, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς επίσης για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και για πλημμεληματικού χαρακτήρα πλαστογραφία.

Ένοχοι της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση στην υπηρεσία κρίθηκαν οι δύο άλλοτε διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου.

Οι τρεις αντιδήμαρχοι Οικονομικών και όλοι οι κατηγορούμενοι υπάλληλοι αθωώθηκαν.
 Ευχαριστούμε το leaks.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]