ΙΩΑΝΝΙΝΑ: ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ- ΑΣΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Υ

Πανελλαδική 24ωρη απεργία των μεταλλεργατών σήμερα


Με πανελλαδική 24ωρη απεργία σήμερα και συγκεντρώσεις σε διάφορες πόλεις, οι μεταλλεργάτες όλης της χώρας, συντονίζουν τα αγωνιστικά τους βήματα και υψώνουν το δικό τους ανάστημα στην πολιτική που για τα κέρδη των μονοπωλιακών ομίλων, του κεφαλαίου, οδηγεί στη διάλυση έναν ολόκληρο κλάδο στρατηγικής σημασίας, από τα ναυπηγεία μέχρι την αμυντική βιομηχανία. Ιδιωτικοποιεί τη «ΛΑΡΚΟ», πλήττει τις παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, συντρίβει τα εργασιακά δικαιώματα, τις συλλογικές συμβάσεις χιλιάδων εργατών τους οποίους καταδικάζει στην ανεργία και τη φτώχεια.

Στην Αθήνα η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Μεταλλεργατών καλεί σε προσυγκέντρωση στις 11 π.μ. στο Μοναστηράκι. Στον ίδιο τόπο και ώρα καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Ναυπηγικής Βιομηχανίας. Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 12 μ. στην Ομόνοια.
Στη Θεσσαλονίκη θα γίνει συγκέντρωση στις 11 π.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.
Στο Βόλο στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου. Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία και τη συγκέντρωση απευθύνει και το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», εκπρόσωποι του οποίου χτες πραγματοποίησαν περιοδείες σε εργοστάσια της περιοχής. «Όλοι μια γροθιά για να ανατρέψουμε τα σχέδια των εργοδοτών να μας κάνουν σκλάβους του 21ου αιώνα. Με την οργάνωση της πάλης μας κάτω από τις δικές μας σημαίες, τις σημαίες των κοινών ταξικών μας συμφερόντων, ΔΙΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ» σημειώνει το συνδικάτο σε ανακοίνωσή του.
Την απεργία κήρυξε η ΠΟΕΜ κάτω από το βάρος των εξελίξεων και τη θέληση των μεταλλεργατών, όμως το διεκδικητικό πλαίσιο που προβάλλει είναι ραμμένο στα μέτρα της ανταγωνιστικότητας, ανώδυνο για την αντιλαϊκή πολιτική.
Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή καλεί τους μεταλλεργάτες να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία, διεκδικώντας: την υπεράσπιση των ΣΣΕ «οργανώνοντας τη μάχη ενάντια σε κάθε προσπάθεια μείωσης των μισθών και αλλαγής των εργασιακών σχέσεων», ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων, όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις και το κλείσιμο εργοστασίων, αγώνας κατά της φοροεπιδρομής, της αφαίρεσης των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, την ιδιωτικοποίηση Υγείας και Παιδείας. «Να αγωνιστούμε, επισημαίνει, συντονισμένα για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης προς όφελος των εργαζομένων και του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]