Παρέμβαση του Δημάρχου Αρταίων για το Αλιευτικό Καταφύγιο Κορωνησίας

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την ολοκλήρωση του έργου του Αλιευτικού Καταφυγίου Κορωνησίας ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης απέστειλε επιστολή προς: το Υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγ/τας Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων (α. Γραφείο Υπουργού κου Κωστή Χατζηδάκη, β. Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού κου Σταύρου Καλογιάννη), το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Αλιείας 2007-2013), το Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου & Δυτ. Μακεδονίας, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας η οποία αναφέρει τα εξής:

«Σχετικά με το πρόβλημα κατασκευής του έργου «Αλιευτικό καταφύγιο Κορωνησίας» που είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΑΛΙΕΙΑΣ 2007 – 2013», σας γνωρίζουμε τα εξής: Ήδη ο πρόεδρος με το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Κορωνησίας της Δ.Ε. Αμβρακικού του Δήμου Αρταίων, ο τοπικός Αλιευτικός Σύλλογος του Δήμου Αρταίων, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην συνέχιση κατασκευής του λιμενοβραχίονα όπως προβλέπεται στην εγκεκριμένη μελέτη, γιατί το αποτέλεσμα θα έχει αρνητικές συνέπειες (πρόβλημα προσαμμώσεως) και την μη λειτουργία του Αλιευτικού Καταφυγίου για την είσοδο - έξοδο σκαφών. Έχοντας υπ’ όψη την σχετική αλληλογραφία, οι ανωτέρω αντιρρήσεις στοιχειοθετούνται και από τις απόψεις που εξέφρασε ο μελετητής καθηγητής ΕΜΠ κος Κ. Ι. Μουτζούρης.
  Εκφράζοντας την αγωνία μας για την ολοκλήρωση αλλά και την ορθή λειτουργία του έργου του Αλιευτικού Καταφυγίου Κορωνησίας (σύμφωνα με τις προαναφερθείσες αντιρρήσεις που έχουν εκφρασθεί), θέλουμε να επισημάνουμε σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και φορείς, την αποφασιστικότητα των κατοίκων αλλά και των φορέων της Τοπικής Κοινότητας Κορωνησίας ώστε το έργο να μην ολοκληρωθεί, εάν εφαρμοσθεί η εγκεκριμένη μελέτη. Προς τούτο ζητάμε να υπάρξει ένας πιο εποικοδομητικός και εξαντλητικός διάλογος, τόσο με τον μελετητή του έργου όσο και με τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, εξαντλώντας όλα τα νόμιμα περιθώρια, ώστε και το έργο να ολοκληρωθεί αλλά και ο σκοπός για τον οποίο γίνεται να επιτευχθεί. Διαφορετικά είναι κρίμα για μια περιοχή που έχει τόσο ανάγκη επενδύσεων για στοιχειώδεις υποδομές, όπως είναι η Κορωνησία αλλά και ο Αμβρακικός Κόλπος ευρύτερα, να χαθούν εγκεκριμένες πιστώσεις εκατομμυρίων ευρώ.
  Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες».  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]