Ηλεία: Στα λευκά ο ορεινός όγκος της Φιγαλείας και η Ανδριτσαίνα


Ένα λευκό πέπλο πυκνού στρώματος χιονιού καλύπτει τον ορεινό όγκο της περιφέρειας της Φιγαλείας ενώ πολλά χωριά έχουν ντυθεί στα λευκά στην Ανδρίτσαινα. Οι έντονες βραδινές χιονοπτώσεις της Κυριακής σε συνδυασμό με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, είχαν ως αποτέλεσμα πολλές περιοχές της ορεινής Φιγαλείας όπως το Κρυονέρι, τα Μυρώνια, η Λυνίσταινα, η περιοχή του Επικούρειου Απόλλωνα να καλυφθούν από ένα παγωμένο στρώμα χιονιού. Από την Νέα Φιγαλεία μπορεί κανένας να διακρίνει τα κατάλευκα βουνά στο Κρυονέρι.

Που χρειάζονται αλυσίδες:

Αλυσίδες χρειάζονται, προληπτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, στα τμήματα του ορεινού δικτύου:

- Λυνίσταινα - Ανδριτσαίνα

- Δραγώγι - Καστρούγκαινα - Ναός Επικούρειου Απόλλωνα

- Ναός Επικούρειου Απόλλωνα - Ανδρίτσαινα 

- Στο ορεινό οδικό δίκτυο της Ανδρίτσαινας

Ο δρόμος Νέα Φιγαλεία-Κρυονέρι είναι ανοικτός.

Ήδη τα εκχιονιστικά μηχανήματα του Δήμου Ανδρίτσαινας - Κρεστένων βρίσκονται κατά μήκος όλου του ορεινού επαρχιακού δικτύου με σκοπό να καθαρίσουν το οδικό επαρχιακό δίκτυο.

Και η Ανδρίτσαινα καθώς και όλα τα ορεινά χωριά της έχουν ντυθεί στα λευκά από τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν και άρχισε η έντονη χιονόπτωση σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή. Η χιονόπτωση κατά διαστήματα ήταν έντονη ωστόσο ως τώρα δεν έχει προκαλέσει προβλήματα εκτός των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών.
Ακόμα και στα Κυπαρισσιακά όρη χιόνισε όπως επίσης και στα Πλατάνια Μεσσηνίας.
Πηγή: Φιγαλεία ? Τοπικές Ειδήσεις (στο Facebook)

(Φώτο: Περιοχή Κρυονέρι Φιγαλείας 11/02/2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]