Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντοπίστηκε στο κέντρο της Αθήνας μία αποθήκη και δύο καταστήματα με προϊόντα παραεμπορίου.


Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο του σχεδιασμού «Ξένιος Ζευς»
Συνελήφθησαν 4 αλλοδαποί υπήκοοι Κίνας ως υπεύθυνοι -διαχειριστές της
αποθήκης και των καταστημάτων
Κατασχέθηκαν περίπου (44.000) απομιμητικά προϊόντα γνωστών εμπορικών οίκων
του εξωτερικού, όπως τσάντες, ζώνες, κοσμήματα, πορτοφόλια, είδη ένδυσης κ.λ.π.
Μία αποθήκη και δύο καταστήματα, με πλήθος προϊόντων απομίμησης -παραεμπορίου , εντοπίστηκαν από την Υπηρεσία Οικονομική Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, χθες το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».
Η όλη διαδικασία εντοπισμού και ελέγχου δρομολογήθηκε και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα με τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη. Προηγήθηκε κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, για εισαγωγή από την Κίνα στη χώρα μας, μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων απομίμησης γνωστών εμπορικών οίκων του εξωτερικού, χωρίς παραστατικά έγγραφα, με σκοπό την περαιτέρω διάθεση και εμπορία στην εγχώρια αγορά.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης κατέστη αρχικά δυνατός ο εντοπισμός της αποθήκης και των καταστημάτων, ενώ κατά τη διάρκεια των ελέγχων που επακολούθησαν, συνελήφθησαν συνολικά τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Κίνας (τρείς άντρες και μία γυναίκα).
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ένας 26χρονος και ένας 51χρονος, ως υπεύθυνοι – διαχειριστές του αποθηκευτικού χώρου στην οδό Αγησιλάου. Μια 51χρονη, ως υπεύθυνη του καταστήματος στην οδό Μέτωνος, το οποίο διαχειριζόταν μαζί με τον 26χρονο καθώς και ένας 32χρονος, ως υπεύθυνος του καταστήματος στην πλατεία Ελευθερίας (Κουμουνδούρου). Επιπλέον αναζητείται ο ιδιοκτήτης της εταιρείας που διαχειρίζεται τα παραπάνω καταστήματα (28χρονος υπήκοος Κίνας ) .
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (43.616) προϊόντα απομίμησης, γνωστών εμπορικών οίκων του εξωτερικού, όπως τσάντες, ζώνες, κοσμήματα, πορτοφόλια, είδη ένδυσης κ.λ.π. Τα κατασχεθέντα προϊόντα φυλάσσονται από αστυνομικούς έως ότου παραληφθούν από την αρμόδια Δημοτική Αρχή για καταστροφή.
Παράλληλα, διενεργείται φορολογικός έλεγχος στα ανωτέρω καταστήματα και τον αποθηκευτικό χώρο, για τα κατασχεθέντα εμπορεύματα καθώς και για μεγάλο αριθμό άλλων προϊόντων, τα οποία βρέθηκαν στους συγκεκριμένους χώρους.
Οι τέσσερις συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία οδηγούνται σήμερα (26-02-2013) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Οι έλεγχοι για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου, που στερεί το Ελληνικό Δημόσιο από σημαντικούς οικονομικούς πόρους, θα συνεχιστούν στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]