Τη μείωση των μισθών κατά 25% επιβάλλει η 'Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας


Τη μείωση των αποδοχών κατά 25% επιβάλλει στους εργαζόμενους η διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας, υλοποιώντας, όπως αναφέρει, σχετικό πρόγραμμα εξυγίανσης.
Ουσιαστικά επιταχύνονται οι διαδικασίες προσαρμογής με το νέο νόμο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, αφού αυτοί πια αποτελούν και με τη βούλα ανώνυμες κεφαλαιουχικές εταιρείες, δρουν με κριτήρια αγοράς, με μοναδικό στόχο το επιχειρηματικό κέρδος, εις βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και των συμφερόντων της φτωχής μικρομεσαίας αγροτιάς.

Στις αντεργατικές αυτές πρακτικές πρωτοστατεί μάλιστα γνωστό στην τοπική κοινωνία στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (Βασίλης Παρόλας), που ως γενικός διευθυντής της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας έστειλε και συνυπέγραψε τις εξώδικες δηλώσεις μέσα από τις οποίες ζητούνται οι εργαζόμενοι να αποδεχθούν τη μείωση των μισθών γιατί διαφορετικά θα γίνει καταγγελία της σύμβασης. Δηλαδή οι εργαζόμενοι εκβιάζονται να διαλέξουν μείωση των μισθών ή απολύσεις με τη συνδρομή στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δρώντας σαν μάνατζερ επιχείρησης και για να αποσπάσει τη συγκατάθεση των εργαζομένων ισχυρίζεται και από πάνω πως παρά τη μείωση οι αποδοχές παραμένουν σε υψηλότερο επίπεδο συγκριτικά με τον κατώτατο μισθό.
Τα σημερινά προστίθενται σε αυτά που βίωσαν τα τελευταία χρόνια οι εργαζόμενοι στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να δουλεύουν σαν σύγχρονοι είλωτες, ανταλλάσσοντας τη μισθωτή τους εργασία σε είδος. Οι εργαζόμενοι που ήταν απλήρωτοι για μήνες ψώνιζαν με κουπόνια από τα σούπερ - μάρκετ της Ένωσης και το κόστος των προϊόντων που αγόραζαν αφαιρούνταν από τα χρωστούμενα.
Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσπρωτίας λειτουργεί με τα κριτήρια του νέου νόμου για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, την εξασφάλιση δηλαδή επιχειρηματικών κερδών, γι' αυτό και βαθαίνει την εκμετάλλευση εργαζομένων και όχι μόνο. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΩΔΩΝΗΣ, όπου συμμετέχει ως μέτοχος, αποφασίστηκε το πάγωμα των τιμών παραγωγού, κόπηκε το πριμ εκκαθάρισης (διανομή μέρους των κερδών στους κτηνοτρόφους). Διπλό χτύπημα δηλαδή σε εργαζόμενους και αγρότες.
Αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά πως είναι μονόδρομος η οργάνωση της πάλης και του αγώνα, η κοινή δράση απέναντι στη βαθιά ταξική πολιτική που οδηγεί στο βάθεμα της εκμετάλλευσης εργαζομένων, στο ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]