Αγρίνιο: Συγκέντρωση την Τρίτη 12 Φλεβάρη στις 11 το πρωί στην εφορία.


Σε συγκέντρωση έξω από την Εφορία καλεί για αύριο Τρίτη στις 11 το πρωί το ΠΑΜΕ. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
Η άγρια αντιλαϊκή  φορολογική πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά συνεχίζεται αμείωτη.
Τα φορολογικά μέτρα δείχνουν τη βαρβαρότητα της πολιτικής  κυβέρνησης - ΕΕ - μεγάλου κεφαλαίου, οδηγούν τα φτωχά λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ακόμα και οι άνεργοι καλούνται  να πληρώσουν φόρο, χωρίς να έχουν κανένα εισόδημα.
Από την άλλη μεριά προβλέπεται μείωση του φορολογικού συντελεστή για ...τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, νέες παροχές και κίνητρα, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, για να αυξάνουν τα υπερκέρδη τους. Μόνο οι εφοπλιστές έχουν πάνω από 70 φοροαπαλλαγές.

Η κυβέρνηση, με το πρόσχημα του χτυπήματος της φοροδιαφυγής, οδηγεί εκατομμύρια εργαζόμενους , μικρομεσαίους αγρότες και επαγγελματίες στην απόγνωση.
Καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική που μεγαλώνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων, που οδηγεί ακόμα και σε κατασχέσεις των περιουσιών τους.
Μόνη λύση μπορεί να δώσει ο ενωμένος ταξικός αγώνας των εργαζομένων με όλα τα λαϊκά στρώματα, με τη συσπείρωση στα συνδικάτα και τη δράση τους, ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, που υπηρετεί τα συμφέροντα των μονοπωλίων και της  ΕΕ.
Ο λαός δε χρωστάει σε κανέναν, την κρίση να πληρώσουν αυτοί που τη δημιούργησαν, οι καπιταλιστές και οι κυβερνήσεις τους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών μέτρων.
- Αύξηση του αφορολόγητου  ορίου για το ζευγάρι  40.000 € το χρόνο και 5.000€ για κάθε παιδί  για όλους τους μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες.
- Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης  και του τέλους επιτηδεύματος στο εισόδημα μέχρι 40.000 € για το ζευγάρι και 5.000€ για κάθε παιδί, καθώς  και του ΕΕΤΗΔΕ για την κύρια και την πρώτη εξοχική κατοικία.
- Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδικής πηγής προσδιορισμού εισοδήματος  των επαγγελματοβιοτεχνών.
- Κατάργηση περαίωσης και κάθε είδους  αντικειμενικών κριτηρίων. Αύξηση του ορίου προσωποκράτησης για χρέη προς το Δημόσιο  και ειδικά  για τους αυτοαπασχολούμενους που έχουν κλείσει την επιχείρησή τους και δεν έχουν άλλα εισοδήματα.
- Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις.

- Κατάργηση των έμμεσων φόρων, ΦΠΑ και ΕΦΚ, στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης, στα αγροτικά εφόδια, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, Υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας. Κατάργηση των φόρων  και τελών για δήμο και ΕΡΤ.
- Απαγόρευση διά νόμου κάθε πλειστηριασμού  κυρίας και δευτερεύουσας κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης  με σημερινά  αντικειμενικά κριτήρια  αξίας  μέχρι 300.000 € και μέχρι 150 τ.μ. για λαϊκή 4μελή οικογένεια.
- Φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου  με συντελεστή μέχρι 45% σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη .
- Κατάργηση  του ειδικού φορολογικού καθεστώτος που ισχύει για τους εφοπλιστές.
ΟΛΟΙ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του ΠΑΜΕ την ΤΡΙΤΗ 12 Φλεβάρη στις 11 το πρωί στην εφορία Αγρινίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]