Κόβονται οι μεταγγγίσεις λόγω έλλειψης αίματος


Την άμεση κινητοποίηση όλων να βοηθήσουν δίνοντας αίμα ζητάει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία (ΠΑΣΠΑΜΑ), καθώς όπως σημειώνει «υπάρχει έντονο πρόβλημα έλλειψης αίματος στη Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται μεταγγίσεις». Οι ώρες αιμοδοσίας του Λαϊκού Νοσοκομείου είναι Δευτέρα - Παρασκευή: 8.30 π.μ.-7 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο: 9 π.μ.-2 μ.μ.
Η πολιτική των περικοπών και της εμπορευματοποίησης της Υγείας είχε δείξει εδώ και μήνες πως είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να υπάρξει έλλειψη σε αίμα. Είναι ενδεικτικά τα όσα είχε δηλώσει στον «Ρ» (23/11/2012) η γενική γραμματέας του ΠΑΣΠΑΜΑ, Όλγα Κακαράκη:
«Η βασική θεραπεία της μεσογειακής αναιμίας είναι οι μεταγγίσεις αίματος, που γίνονται κατά μέσο όρο κάθε 15 μέρες και κρατούν στη ζωή τους ασθενείς. Ο ΠΑΣΠΑΜΑ εκφράζει έντονες ανησυχίες για έλλειψη σε αίμα, κάτι που θα οδηγήσει να χαθούν ανθρώπινες ζωές: Πολλές μονάδες αιμοδοσίας δε λειτουργούν απογεύματα και Σαββατοκύριακα λόγω έλλειψης προσωπικού και μειώνεται η προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών. Στα δημόσια νοσοκομεία παρατηρούνται ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά, όπως είναι βελόνες, ασκοί και φίλτρα αιμοδοσίας και δεν μπορούν να συλλέξουν αίμα. Ταυτόχρονα, το υπουργείο Υγείας μείωσε κατά 50% την εισαγωγή αίματος από την Ελβετία για ...εξοικονόμηση. Είναι βέβαιο πως θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα.

Από τη μετάγγιση εξαρτάται ευθέως η επιβίωση του ασθενή και έτσι κάποιοι τοπικοί σύλλογοι έχουν αναγκαστεί να εκταμιεύσουν χρήματα στα νοσοκομεία για να αγοραστούν τα υλικά! Αλλά κι όπου υπάρχει επάρκεια υλικών, δεν υπάρχει η μέγιστη ποιότητα, γιατί επιλέγονται τα φθηνότερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]