ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ Οργάνωση και συγκέντρωση δυνάμεων
Συστήνεται Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος με αγωνιστικό περιεχόμενο και ταξικό προσανατολισμό στα Γιάννενα
Εισηγητικά ο Νίκος Μωραΐτης, βουλευτής του ΚΚΕ, αναφέρθηκε εκ μέρους της πανελλαδικής γραμματείας της ΠΑΣΥ, στις επιπτώσεις και τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν όλο και περισσότεροι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι. Παρατέθηκαν επίσημα στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν αυτό που βιώνουν οι μικρομεσαίοι παραγωγοί και ο κλάδος της κτηνοτροφίας από την εφαρμοζόμενη αντιαγροτική πολιτική. Ξεκλήρισμα και συγκέντρωση της παραγωγής σε όλο και λιγότερα χέρια. Υπονόμευση της εγχώριας δυνατότητας να υπάρχει αυτάρκεια σε ζωοκομικά προϊόντα.
Ο ομιλητής παρουσίασε μια σειρά επίσημα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι από τον καιρό της ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ μέχρι σήμερα, ξεκληρίστηκε ο αγρότης, υποβαθμίστηκε η αγροτική παραγωγή, μειώθηκε η αυτάρκεια της χώρας, ενώ οι μόνοι που βγήκαν κερδισμένοι ήταν κάποιοι μεγαλοαγρότες - επιχειρηματίες.
Παρέμβαση έγινε από τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ Ιωαννίνων από τον Νίκο Εξαρχο που αναφέρθηκε στην ανάγκη να ενισχυθεί ο προσανατολισμός δράσης που να υπηρετεί τα συμφέροντα των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων. Να ενισχυθεί η κοινή δράση με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, με όσους στενάζουν από το ζυγό των μονοπωλίων, για τη λαϊκή συμμαχία. Χαιρετισμός έγινε επίσης από το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.
Αποφασίστηκε η σύσταση Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου με αγωνιστικό περιεχόμενο και ταξικό προσανατολισμό στα Γιάννενα. Δημιουργήθηκε Επιτροπή Αγώνα από αγροτοκτηνοτρόφους χωριών για να απευθύνει πλατιά στην φτωχομεσαία αγροτιά το κάλεσμα αυτό, για οργάνωση κινητοποίησης ενάντια στην πολιτική που τους έχει οδηγήσει στην καταστροφή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.