“Τα δελφίνια υποφέρουν στα δελφινάρια” – Τι ισχυρίζεται το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο


Η Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (ΠΦΠΟ) και η Πρωτοβουλία Κατά Της Αιχμαλωσίας Των Κητωδών (ΠΚΑΚ) εξέδωσαν ανακοίνωση απάντηση προς το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο σχετικά με την αντιμετώπιση των δελφινιών στο Δελφινάριο.
Προηγήθηκε απάντηση του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου σε επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωϊκής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας προς τον Δήμαρχο Σπατών με την οποία έδωσε διευκρινήσεις σχετικά με το θέμα.
ΠΦΠΟ και  ΠΚΑΚ κάνουν λόγο για εν γένει ψευδείς ανακοινώσεις και παραπλανητικές δηλώσεις του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου και διευκρινίζουν τα εξής:

“Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν. 4039/2012, ”απαγορεύεται η χρησιμοποίηση κάθε είδους ζώου σε κάθε είδους θεάματα και άλλες συναφείς δραστηριότητες”, ενώ με το άρθρο 13, ΔΕΝ εξαιρούνται τα ζωολογικά πάρκα, αφού αναφέρεται ρητώς ότι και στους χώρους αυτών απαγορεύεται η διεξαγωγή παραστάσεων με τη συμμετοχή ζώων. Παραθέτουμε το άρθρο 13 όπως ακριβώς είναι διατυπωμένο στο σχετικό ΦΕΚ: «Από τις απαγορεύσεις που προβλέπονται στο άρθρο 12, παράγραφοι 1 και 2, εξαιρούνται οι νομίμως λειτουργούντες ζωολογικοί κήποι, τα ενυδρεία, τα καταστήματα πώλησης ζώων, τα κέντρα περίθαλψης ειδών άγριας πανίδας και τα εκτροφεία θηραμάτων, που διέπονται από ειδικές διατάξεις, υπό την προϋπόθεση ότι και στους παραπάνω χώρους δεν διεξάγονται κάθε είδους παραστάσεις με τη συμμετοχή ζώων». (http://wwww.minagric.gr/greek/data/ nomos4039_adespota.pdf).
Θέλουμε επίσης να καταστεί σαφές, ότι, όπως προκύπτει από τα σχετικά πιστοποιητικά των δελφινιών, ΔΕΝ είναι όλα γεννημένα σε καθεστώς αιχμαλωσίας, όπως η εν λόγω επιχείρηση σε ανακοινώσεις της ψευδώς και διαρκώς ισχυρίζεται και διαδίδει. Προφανές είναι επίσης ότι η αναφορά (ομολογία) της εν λόγω επιχείρησης στις ενέργειές της να ενταχθεί στο νόμο περί αυθαιρέτων κτισμάτων, απλώς επιβεβαιώνει τις κατηγορίες για αυθαίρετες κατασκευές, τις οποίες έως σήμερα είχε το θράσος να χαρακτηρίζει “ανακριβείς κατηγορίες περί δήθεν παράνομων εγκαταστάσεών μας”!
διαβάστε περισσότερα στο econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]