Κατάρ: Δεν κατέληξαν σε συμφωνίες Σαμαράς - Αλ Τάνι


Οι αντιθέσεις και οι άγριοι ανταγωνισμοί μεταξύ των ευρωπαϊκών και των μονοπωλιακών ομίλων από το Κατάρ για το μοίρασμα της λείας, αναδείχτηκαν από τη χθεσινή συνάντηση του Α. Σαμαρά και του σεΐχη του Κατάρ, Αλ Τάνι. Παρά το γεγονός ότι αμφότεροι δήλωσαν διάθεση να συμπράξουν για λογαριασμό των μονοπωλίων τους, η συνάντηση δεν κατέληξε σε συγκεκριμένες συμφωνίες, καθώς το Κατάρ ζητάει διμερείς συμφωνίες σε συγκεκριμένους τομείς, τους οποίους όμως εποφθαλμιούν και τα μονοπώλια άλλων χωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τομείς που μπήκαν στη συζήτηση ήταν ο τουρισμός, η ενέργεια, ο ηλεκτρισμός, και οι κατασκευές. Πλασάροντας τη φτηνή εργατική δύναμη και την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, ο Α. Σαμαράς είπε ότι η Ελλάδα προσφέρει ευκαιρίες για επενδύσεις, ενώ ο ομόλογός του από το Κατάρ είπε ότι κι εκείνοι έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν επενδύσεις (πχ σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις) και ότι αναζητούν σοβαρούς συνομιλητές.
Ο πρωθυπουργός του Κατάρ ανακοίνωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να επενδύσει 1 δισ. ευρώ σε ένα επενδυτικό ταμείο (fund) που θα αναλάβει τις επενδύσεις, με την Ελλάδα να παρέχει αντίστοιχο ποσό. Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν έχει συμφωνηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ο Α. Σαμαράς βρίσκεται στο Κατάρ συνοδευόμενος από περίπου 40 Έλληνες επιχειρηματίες.
«Η Ελλάδα έχει λάβει όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα και έχει υλοποιήσει σημαντικές μεταρρυθμίσεις, καθιστώντας ευνοϊκότερες τις συνθήκες για την προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, στις επαφές που είχε χθες στη Ντόχα με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου του Κατάρ. Όπως τόνισε ο Κ. Μίχαλος, επιχαίροντας για τις αντιλαϊκές ανατροπές στην Ελλάδα, το μεγάλο στοίχημα είναι να προωθηθούν απευθείας συνεργασίες μεταξύ ελληνικών και καταριανών επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]