Εγκρίθηκε από το Eurogroup η εκταμίευση των 34,4 δισ. ευρώ - Από βδομάδα τα χρήματα


Εγκρίθηκε από το Eurogroup η εκταμίευση των 34,4 δισ. ευρώ - Από βδομάδα τα χρήματαΤην έγκρισή τους για την εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισ. ευρώ από την Ελλάδα έδωσαν, όπως αναμενόταν, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν, κατά το Eurogroup που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, στις Βρυξέλλες. Μάλιστα, συνολικά η Ελλάδα αναμένεται να λάβει περισσότερα χρήματα από όσα είχαν αποφασιστεί κατά το προηγούμενο Eurogroup.
Η συνάντηση του Eurogroup ξεκίνησε στις 11:00 (ώρα Ελλάδος) και ολοκληρώθηκε στις 12:30 περίπου και το ποσό αναμένεται να δοθεί στην Ελλάδα μέσα στην επόμενη εβδομάδα. 
Την απόφαση της Ευρωζώνης για την εκταμίευση της δόσης των 34,4 δισεκατομμυρίων ευρώ προς την Ελλάδα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ: «Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε. Η εκταμίευση της οικονομικής βοήθειας έγινε δεκτή», είπε. Στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι «δώσαμε την τελική έγκριση για την εκταμίευση των 49,1 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα» και προσέθεσε ότι τα 34,4 δισ. ευρώ θα εκταμιευθούν εντός του Δεκεμβρίου. «Είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα έχει επανέλθει στη σωστή τροχιά», είπε ακόμη ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε διάφορα μέτρα για να παραμείνει έτσι, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».

Εάν στο ποσό των 49,1 δισ. ευρώ που ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup, προστεθεί και η συνεισφορά του ΔΝΤ, το συνολικό ποσό που θα δοθεί στην Ελλάδα μέχρι τα τέλη Μαρτίου ανεβαίνει στα 52,5 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση του προηγούμενου Eurogroup προέβλεπε ότι η δόση θα ανέλθει συνολικά σε 43,7 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 34,4 θα δοθούν αυτό το μήνα, ενώ τα υπόλοιπα 9,3 δισ. ευρώ θα καταβληθούν αργότερα σε τρεις δόσεις.
Το ποσό που απομένει μέχρι τα 49,1 δισ. ευρώ είναι το δάνειο από τον EFSF για την επαναγορά ομολόγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]