Από την τσέπη τους θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα φάρμακα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ


Από την τσέπη τους θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα φάρμακά τους οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αφού οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν στη γενική τους Συνέλευση που διεξήχθη το Σάββατο συνέχιση της αναστολής εκτέλεσης συνταγών του ΕΟΠΥΥ.
Η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) διαπίστωσε ότι συνεχίζεται η «ασυνέπεια πληρωμών του ΕΟΠΥΥ και εκκρεμούν μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων (φορολογία, αναδρομικό rebate κ.λπ.), με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η φαρμακευτική περίθαλψη και να δυσχεραίνεται η βιωσιμότητα του ελληνικού φαρμακείου».
Αν και οι φαρμακοποιοί έχουν λάβει διαβεβαιώσεις από την κυβέρνηση ότι θα καταβληθούν τα χρεωστούμενα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, πρότεινε μέχρι να εισρεύσουν τα πρώτα χρήματα να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση (ΔΗΠΑΚ)σημειώνει ότι δεν είναι δυνατόν η υπεράσπιση των συμφερόντων των φαρμακοποιών να συνοδεύεται με την καταπάτηση του δικαιώματος των ασφαλισμένων να προμηθεύονται τα φάρμακά τους.
Οι φαρμακοποιοί ζητούν χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και στήριξη της Δημόσιας Υγείας, αποπληρωμή συνταγών Αυγούστου και Σεπτέμβρη, αποπληρωμή των παλαιών χρεών 2011 των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, χρονοδιάγραμμα πληρωμών για συνταγές Οκτώβρη-Νοέμβρη-Δεκέμβρη, στο πλαίσιο των 60 ημερών που ορίζει ο νόμος, συμψηφισμό με την εφορία, κατάργηση του αναδρομικού rebate (έκπτωση) και επιβολή δίμηνης πίστωσης από τις φαρμακευτικές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]