ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Επιτυχημένη συμμετοχή του Δήμου Αρταίων στην έκθεση "Φιλοξένια"

Με μεγάλη επιτυχία ο Δήμος Αρταίων συμμετείχε στην ετήσια έκθεση «Φιλοξένια», την κορυφαία συνάντηση των επαγγελματιών από το χώρο του τουρισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στα τέλη Νοεμβρίου.Ο Δήμος μας συμμετείχε στην έκθεση με ένα περίπτερο το οποίο συγκέντρωσε τα βλέμματα όλων των επισκεπτών. Δόθηκε η δυνατότητα στους επιχειρηματίες απ’ όλη την περιοχή που ασχολούνται με τον τουρισμό αλλά και στους επαγγελματίες να προβάλουν τα προϊόντα τους και κατά συνέπεια τον τόπο μας. 
Κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγιναν συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες από Ινδία , Κίνα , Πολωνία , Γερμανία , Ουγγαρία , Ιαπωνία , Ρουμανία και Βουλγαρία οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το οικοσύστημα του Αμβρακικού – τα βυζαντινά μνημεία της περιοχής, τα προϊόντα μας ,τον ορεινό όγκο καθώς  και για τα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής, με στόχο ο Δήμος μας  να ετοιμάσει τουριστικά πακέτα για εκδρομές και προώθηση της περιοχής μας  σε αυτές τις χώρες.


Παράλληλα η αποστολή που στελέχωσε το περίπτερο του Δήμου μας  παρακολούθησε συνέδριο για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Τουρισμό στην Ν.Α. Ευρώπη και τα μοντέλα ανάπτυξης και δυνατότητες συνεργασίας» και ενημερώθηκε για τις δυνατότητες εφαρμογής στην περιοχή μας. 
Επιπλέον παρακολούθησε και διάφορες άλλες διαλέξεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια των 4 ημερών που διήρκησε η έκθεση όπως  «Marketing – Τουρισμός – Πολιτισμός» κλπ.
Το Σαββατοκύριακο η έκθεση ήταν ανοιχτή για το κοινό. Το περίπτερο του Δήμου δέχτηκε εκατοντάδες επισκέπτες, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής μας και δοκίμασαν τα ιδιαίτερα ντόπια προϊόντα. 
Το Σάββατο το πρωί ο Δήμος διοργάνωσε μια ξεχωριστή εκδήλωση και το δρώμενο το οποίο έγινε με τη συμμετοχή του χορευτικού της «Κωστηλάτας», ενώ προσφέρθηκε στους επισκέπτες καπνιστό χέλι, γαρίδες, γλυκά του κουταλιού, τσίπουρο, ούζο, τυροκομικά προϊόντα και τοπικά φρούτα – ακτινίδια και μανταρίνια. 
Παρά την οικονομική στενότητα, ο Δήμος μας θα συνεχίσει να υποστηρίζει τέτοιες τις προσπάθειες για το καλό όλων και προτρέπει όλους τους επιχειρηματίες να συμμετέχουν ουσιαστικά και έμπρακτα σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις, προσδοκώντας και επιδιώκοντας την μέγιστη δυνατή ανάπτυξη της περιοχής και την οικονομική ανάκαμψη των δημοτών του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

ΒΙΝΤΕΟ

[ΒΙΝΤΕΟ][bsummary]

ΘΕΜΑ

[ΘΕΜΑ][bsummary]

ΥΓΕΙΑ

[ΥΓΕΙΑ][twocolumns]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

[ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ][twocolumns]